Megújul a tábor Magyartésen
 Három és fél milliót költenek az épületre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-18 | Blahó Gabriella

Pályázaton nyert pénzből és támogatásból újítja fel a VE-GA Szövetség a magyartési tábort. A volt tanácsháza épülete évek óta fogad hazai és külföldi fiatalokat. A tavaly nyári záporok miatt tönkrement a tetőszerkezet, ezért új cserepeket helyeznek rá.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az 1924-ben emelt magyartési gazdasági épület a rendszerváltás előtt tanácsháza volt, majd 1994-ben költöztek be először a VE-GA Gyermek- és Ifjúsági Szövetség tagjai, akik akkor három és fél milliót költöttek arra, hogy az ingatlan számukra használható legyen. Az azóta eltelt időben kiderült, ráfér a táborra egy újabb felújítás, a cél érdekében pedig a szövetség pályázott a gazdasági, valamint az egészségügyi minisztérium által kiírt közös alapra. Az igényelt öt és fél millióból mindössze másfelet sikerült nyerni, az összeg azonban elegendő lett ahhoz, hogy a munka elkezdődjön.

– A tető tavaly nyáron huszonnyolc helyen ázott be, ezért a mintegy nyolcszáz négyzetméternyi területet újra kell cserepezni – mondta el Koromné Seri Anikó, a szövetség képviselője. Eközben az épület is megújul, kétmillió forint értékből, melynek egy része adomány, más része önkéntes munka. A szövetség tagjai és vendégeik számára egy-két hét múlva új formáját mutatja a magyartési tábor.