Minigolf és szauna a szentesi strandon
 Új szolgáltatásokkal bővül a fürdő

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-18 | Blahó Gabriella

Bővülnek a strand szolgáltatásai Szentesen, a szezon kezdetén kellemes meglepetések várják a vendégeket. Minigolfpálya épül, szauna üzemel majd, és lesz topless napozó is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Minigolfpálya épült a lelátó mögötti zöld területen a szentesi strandon – az ország más vidékein a golfpályaépítéssel egy időben ültetnek fákat, itt már eleve adottak a magas növésű fenyők. A forró nyárban a játék feltehetően jó szórakozást jelent majd az itt kikapcsolódni vágyóknak, a vendégeket szauna is várja majd. Az utóbbi finn stílusú lesz, a szauna épületében két kabin, három masszázságy, pezsgőfürdő és merülőmedence épült. A szauna tetején közkívánatra kialakítottak egy pihenő és topless napozóhelyet, melyet korlát vesz körül – Tomcsányi Ferenc, a sportközpont igazgatója azt mondja, az intézmény a hölgyvendégeket nem akadályozhatja meg abban, hogy kedvtelésüknek hódoljanak.

A huszonöt méteres medence végénél lévő parti sávon mólót építenek a Kurcán, ahol vízibiciklit, strandkajakot, kenut és csónakot lehet majd kölcsönözni. Új beléptető kapu is lesz, melyen keresztül a bérletesek várakozás nélkül haladhatnak át, így feltehetően sikerül elkerülni a hosszan kígyózó sorokat. A strand területén lévő kempingházak ajtaját kártyával lehet nyitni, a kártyakulcs-tulajdonosok a kapun és a kocsibejárón is ezzel közlekedhetnek majd.

A szezon kezdete a köztudatban május elsejéhez kötődik, Szentesen azonban is másként van: az uszoda most is látogatható, a medencéket fokozatosan takarítják. A vendégeknek tehát számítaniuk kell arra, hogy a következő héten időszakonként egy-egy medence nem használható. Májustól azonban valamennyi szolgáltatás elérhető.

A meleg vizes medencék vízjogi engedélyét időközben a vízügyi hatóság kiadta, az intézmény vezetése még egy tisztiorvosi jóváhagyásra vár, mely a lényegen most sem változtat: a fürdővendégek használják ezeket.