Parancsnoki épület: elkelt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-15 | Balázsi Irén

Egyhangú szavazással döntött a szentesi képviselő-testület tegnapi rendkívüli ülésén, hogy eladja a volt Esze Tamás laktanya parancsnoki épületét az egykori katonai létesítmény területén működő Metalcom-R Kft.-nek. A távközlési társaság újabb mintegy ötven munkahelyet létesít helybeli szakembereknek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Többször próbálta hasznosítani a szentesi önkormányzat a volt Esze Tamás laktanya parancsnoki épületét. A legutóbbi terv megvalósításához szükséges pályázatról csak három hete derült ki, hogy nem sikerül általa forráshoz jutni. Az egykori parancsnoki ház mellett működik viszont már 1999 óta a Metalcom-R Távközlési Kft., amely négy fővel alakult, és már csaknem száz személyt foglalkoztat.

A cég öt hónapja jelezte az önkormányzatnál, hogy fejleszteni kíván, és ehhez újabb területet szándékozik vásárolni. Így találkozott a kft. elképzelése az önkormányzat munkahelyteremtő törekvéseivel.

A képviselő-testület tegnap délutáni rendkívüli ülésén ellenzéki és kormánypárti oldalról egyaránt üdvözölték a Metalcom-R Kft. azon elhatározását, hogy újabb mintegy ötven munkahelyet teremt helybeli szakembereknek. Vita nélkül egyhangúlag megszavazták az előterjesztést, amely azt rögzíti: a volt parancsnoki épületet eladja a város mintegy nettó 20 millió forintért a távközlési cégnek. Az új tulajdonos vállalja, hogy a lepusztult ingatlant teljesen felújítja. A cég akkor is megvalósítja elképzelését, ha nem nyer a beruházáshoz pályázati pénzeket. Az önkormányzat ellenben azt vállalta, hogy minden új munkahely után 250 ezer forint támogatást nyújt a befektetőnek. További segítséget jelent az is, hogy a város kiépítteti az infrastruktúrát a volt parancsnoki épületnél.

Szirbik Imre polgármester az előterjesztés megszavazása után úgy fogalmazott: örül, hogy nem kívülről jön a segítség a szentesieknek, hanem olyan társaság vállalkozik újabb fejlesztésre, amely már bizonyított.