Újjáéled a Fanatic

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-13 |

Megint jelentkezik a szentesi Fanatic Műhely, amely a rendszerváltozás előtti időszakban olykor szentségtörésnek számító programokat szervezett a fiataloknak. Nemrégiben sikeres kiállítást rendeztek a kisváros szubkultúráiból a Koszta József Múzeumban, ahol örültek a találkozásnak a Fanatichoz egykoron kötődő tagok.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A vezetőik közül Arató Mátyás, Karikó-Tóth Tibor és Rakk László most a műhely újjáélesztésén fáradozik. Az a céljuk, hogy a fiataloknak bemutatkozási lehetőséget nyújtsanak. Nem hagyományápolásra, nem tehetséggondozásra vállalkozik a Fanatic, hanem egy lépcsőfokot, egy alkalmat ad kinek-kinek, hogy megmutassa magát az érdeklődő közönségnek.

Ennek jegyében szervezték a művelődési központtal közösen az Életjel napok című programsorozatot, amelynek keretében ma délután 4-kor a Szenteshez kötődő Cserna-Szabó András dedikálja kötetét a Babilon Könyvesházban. A művelődési és ifjúsági házban 6 órától Cserna-Szabó lesz a főszakács, az ő instrukciói alapján bográcsost készítenek. A Séta a Levin körúton című esten Rácz Attila tart felolvasást, és vendég lesz Bächer Iván író-újságíró. A Galéria Kávéházban holnap délután 5-kor Olasz Sándor nyitja meg a Pálvölgyi Krisztina koncertfotóiból és Ohratka „Obi" János hangversenybelépő-gyűjteményéből rendezett kiállítást. Ugyancsak holnap délután 6 órakor várják a közönséget a művelődési és ifjúsági házban a Szentes retro című vetítésre, ahol válogatást mutatnak be az egykori amatőr filmklub terméséből.

Bevezetőt mond Berényi K. József. Szintén a művelődési és ifjúsági házban rendezik meg pénteken délután 5-kor és szombaton 4 órakor a zenei tehetségkutató versenyt. Este 9 órától ugyanott koncerteken szórakozhat a közönség mindkét napon.