Fejlesztéssel válaszolnak a multiknak
 Felveszi a kesztyűt a szentesi Hunor Coop Rt.

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-12 | Balázsi Irén

Bevásárlóközpontot tervez kialakítani a Hunor Coop Rt. a szentesi Apponyi téren, ahol a meglévő áruházát úgy bővíti, hogy az önkormányzattól megveszi a szomszédos területet. A város és a kereskedelmi társaság közösen nyújt be pályázatot egy parkoló megépítésére, amely a település zöldségpiacának a gondját is megoldaná.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

A fejlesztéssel előre menekül a részvénytársaság Fotó: Tésik Attila
Eddig mindig felvette a kesztyűt a szentesi Hunor Coop Rt., amely fejlesztéssel válaszolt a multinacionális cégek letelepedésére. Amikor a Penny megjelent a Kurca-parti településen, ez a kereskedelmi társaság volt az első, amely a közeli áruházában fotocellás ajtót szereltetett fel.

Mészáros Zoltán vezérigazgató nyitott az újra, az ő és a munkatársai nevéhez fűződik az egyre nagyobb tömegeket vonzó lecsófesztivál lebonyolítása. Ezzel a programmal a Hunor Coop Szentes közéletében is szerepet vállal, a paprika- és a paradicsométkek nyári ünnepén egy asztalhoz ülteti a politikai szempontból ellenérdekelt feleket is. Ez kamatozott, hiszen a képviselő-testület legutóbb elfogadta azt az előterjesztést, amely a Coop Apponyi téri telekvásárlási szándékát taglalja.

Mint arról lapunkban már többször beszámoltunk, az idén újabb multinacionális társaságok nyitnak üzletet Szentesen. A Lidl és a Tesco megjelenésével a Hunor Coop Rt. ismét előre akar menekülni. A vezérigazgató azt állította: piacaik megtartása lehet az életben maradásuk záloga. Ezért az Apponyi téri áruházukat úgy tervezik bővíteni, hogy az önkormányzattól megveszik a szomszédos területet. Egy szupermarketet alakítanak majd ki, továbbá több butikot és szolgáltató üzletet.

A terveknek megfelelően egy nagy parkolót is építenek a Coop bevásárlóközpontja mellett. Ennek anyagi alapját úgy teremtik elő, hogy az önkormányzattal közösen pályáznak majd. A támogatás elnyeréséhez szükséges saját erőt azonban a Hunor vállalja. A szentesieknek mindenesetre jól jön a mintegy kilencven autó elhelyezésére alkalmas terület kiépítése, mivel az csökkenti a szomszédos zöldség-gyümölcs piacnál a nem elegendő parkoló miatti balesetveszélyt. Ha megvalósul a Hunor Coop Rt. elképzelése, újabb 20-25 munkahely is létesül a fejlesztés eredményeként.