Eltékozolt előny

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-11 | Szélpál László

Hiába vezetett már négy góllal is a férfi vízilabda OB I 5–8. helyéért zajló rájátszás harmadik mérkőzésén a Legrand-Szentesi VK az Újpest otthonában, a fővárosiaknak sikerült fordítaniuk és továbbjutniuk. Horváth Tamásék a 7. helyért a BVSC-vel csapnak össze.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
UTE-VB LEASING–Legrand-Szentes 8–7 (0–2, 3–2, 3–1, 2–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 5–8. helyért, harmadik mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 150 néző. Vezette: Kiszelly, Juhász Gy.
Újpest: Áts – Dávid 1, Kovács R., Ferkó, KÉRI 2, SUTI 3, Zoufal 1. Csere: Máthé, BENCZUR 1, Borsós, Debreczeni, Hangody. Edző: Petrovics Mátyás.
Szentes: Horváth T. – NÉMETH D. 2, SOMOGYI 2, Berki, Vígh R., JUHÁSZ ZS. 2, Torday 1. Csere: Szabó N., Szénászky, Józsa. Edző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 8/3.
A nyolc pontig tartó párharc végeredménye: 8–2 az Újpest javára.

Csak magának tehet szemrehányást a Szentes, hogy nem az 5., hanem csak a 7. helyért csatázhat a rájátszás helyosztóján. A Hajós Alfréd uszoda nézőserege nem akart hinni a szemének az első negyedben. Az esélytelenebb legrandosok ugyanis állva hagyták a lilákat. Somogyi találata vezette be a gólparádét, aztán Juhász Zs. használt ki két fórt, majd Németh D. átlövése következett. Négy null a Szentesnek! Vidumanszky edző fejében már-már az kezdett megfordulni, hogy szerdán milyen taktikával küldje vízbe övéit a két gárda negyedik találkozóján... Igen ám, de azzal nem számolt, hogy Tordayék a könnyen szerzett előnyt ugyanolyan könnyedén eltékozolják: három perc alatt 4–3-ra felzárkózott az Újpest. Ez akkor nem lett volna baj, ha a vendégek értékesítik a dupla fórjukat. Nem tudták, fordított az UTE, de 6–6-nál Berkiék utolérték a hazaiakat. Elkeseredett küzdelem folyt a győzelemért, amelyhez az újpestiek kerültek lényegesen közelebb, 8–6. Nem adták fel a vendégek, egy gólra megközelítették riválisukat, majd emberelőnyhöz jutottak. Tökéletesen kijátszották a szituációt, de Vígh R. tiszta helyzetből a kapu helyett Áts kapusba húzta a labdát...

A két gárda párharcát az Újpest 8–2-re megnyerte, pedig a 4–0-ás kezdés ellenére kis szerencsével alakulhatott volna másként is a csata. Elég csak arra gondolni, hogy az első fővárosi meccs vége előtt két és fél perccel még 13–11-re, a másodikon pedig – egy negyednyi játék után – 4–0-ra vezettek Szénászkyék.

Vidumanszky László: – Nagy lehetőséget szalasztottunk el... A tanulságok levonása után egy célunk maradt: meg akarjuk szerezni a hetedik helyet.
A 7. helyért az FTC-vel szemben 8–0-ra alulmaradó BVSC ellen ugrik majd vízbe a Szentes. A két győzelemig tartó párharc első felvonását április 27-én a ligeti uszodában vívják a felek.