A harmadik ütközet

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-09 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I 5–8. helyért zajló rájátszásában ma este fél nyolckor a Hajós Alfréd uszodában harmadszor is összeméri tudását az Újpest és a Legrand-Szentesi VK. A nyolc pontig tartó párharcban a fővárosiak 6–2-re vezetnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szerdán nagy volt a nyomás a szentesieken. Ugyanis, ha a ligeti uszodában vereséget szenvednek az Újpesttől, akkor végérvényesen eldől közöttük a párharc, és a folytatásban „csak" (az előző két kiírásban egyaránt a 9. helyen végeztek, tehát mindenképpen előreléptek) a 7. hely megszerzéséért ugranak vízbe. Nagy csatában aztán 5–4-re nyertek, ez pedig azt jelenti, hogy ma újból buszra kell szállniuk.

– Mi ennek csak örülünk, bebizonyítottuk, lehet, sőt kell is velünk számolni – jegyezte meg Vidumanszky László, a Szentes trénere. – A rájátszás első meccsén azért szenvedtünk vereséget, mert 14 gólt kaptunk, szerdán viszont csak 4-et, érdekes, egyből tudtunk is nyerni. Győzelmünkkel kicsit dramatizálódott a sorozat, de az Újpesttel ellentétben mi ezt egyáltalán nem bánjuk. Nem tartom lehetetlennek, hogy szerdán megint otthonunkban fogadjuk a lilákat, ez pedig ugyebár csak úgy lehetséges, ha ma is győzünk. A két csapat közül nem nekünk van több veszíteni valónk...

Az már korábban eldőlt, hogy az FTC–BVSC párharcot a zöld-fehérek nyerték (8–0), így ők az 5–6., a vasutasok pedig a 7–8. helyért játszanak.