Fejet hajtott a Szeged a Domino előtt
 Szombaton megint utazhat a Legrand-Szentes Budapestre!

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-07 |

A férfi vízilabda OB I bajnoki elődöntőjében nem történt meglepetés Szegeden, annál nagyobb viszont Szentesen, ahol a Legrand legyőzte az Újpestet, szépítve ezzel az 5–8. helyért folyó párharc állásán.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szeged Beton VE–Domino-BHSE 5–10 (1–2, 0–2, 1–2, 3–4)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, elődöntő, második mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 400 néző. Vezette: Schlosser, Horváth Cs.
Szeged: Barát – Ágner 1, Varga P. 1, Molnár P., Komlósi, Tóth L. 1, Lehmann. Csere: Boros, PATAKI 1, Éles 1, Munkácsy. Edző: Gyöngyösi András.
Domino: Gergely – Benedek, Kovács O., FODOR 2, KISS G. 2, dr. Molnár 1, BIROS 2. Csere: SZÍVÓS 2, Tóth M. 1, Bárány, Vári, Paján. Edző: Kovács István.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 3/2. Négyméteresből: –, ill. 1/1.
A nyolc pontig tartó párharc végeredménye: 8–0 a Domino javára.

A meccs előtt a hazaiak trénere, Gyöngyösi András arról beszélt, hogy jó lenne megismételni a vasárnapi jó teljesítményt, de ez nem ígérkezik könnyű feladatnak, mivel most valószínűleg harapósabb Honvéd lesz az ellenfél.

Ez így is volt, ennek ellenére kiválóan kezdte a meccset a Szeged. A „sikerszéria" azzal vette kezdetét, hogy az első ráúszásnál Molnár Péter elhozta a labdát Biros elől, aztán Tóth László fórt harcolt ki, az i-re a pontot pedig Ágner gólja tette fel. Ezt követően viszont hosszú időn keresztül csak a védekezésben lehetett dicsérni a hazaiakat, a támadójátékra már nem maradt energiájuk. Gergely kapusnak alig kellett védenie, pedig néhányszor emberelőnyben is próbálkozhattak a házigazdák. A Domino tanítani valóan védte a kapuját, hiába no, a világ egyik, ha éppen nem a legjobb klubcsapata. A vendégek 4–1-es vezetésénél esély mutatkozott a felzárkózáshoz, csakhogy Tóth L. húzását mindenki bent látta, csak éppen a bírók nem... A folytatásban is akadt további két véleményes ítéletük, ami érdekes, mindkét esetben a Beton húzta a rövidebbet.

A tárgyilagosság kedvéért el kell mondani, nem ezen múlott a Domino győzelme. A vendégek rendkívül pontosan lőttek, ez igaz volt Birosra, Fodorra, Kiss Gergelyre egyaránt. Azért a legnagyobb gólt nem ők szerezték, hanem a szegediek nehéztüzére, Éles, aki jó 10 méterről úgy vágta a jobb felső sarokba a labdát, hogy az a két kapufa találkozásánál vágódott be. Ekkor azonban (3–7) már réges rég eldőlt a találkozó és vele együtt a bajnoki döntőbe jutás sorsa, a befejező néhány percben már igazi, sok góllal fűszerezett örömvízilabdát élvezhettek a nézők.

Ahogy azt várni lehetett, nem történt, nem történhetett meglepetés, a jobbik gárda megérdemelten nyert. A vereségért egyáltalán nem kell szégyenkeznie a Szegednek, már az nagy tett volt a részéről, hogy két jó meccset játszott a Dominóval.

Gyöngyösi András: – Nem tehetek szemrehányást a fiúknak, minden tőlük telhetőt elkövettek annak érdekében, hogy megnehezítsék a szuperklasszisokból álló Domino dolgát. A két meccs jó felmérő volt a kisdöntő előtt.

A másik elődöntőben: Eger–Vasas 9–6 . A nyolc pontig tartó párharc állása: 4–4.

Legrand-Szentesi VK–Újpest 5–4 (3–1, 1–2, 1–1, 0–0)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés, rájátszás az 5–8. helyért, második találkozó. Szentes, ligeti uszoda, 250 néző. Vezette: Vojvoda, Székely B.
Szentes: HORVÁTH T. – Somogyi, NÉMETH D. 2, Berki 1, Torday 1, Vígh, Juhász Zs. 1. Csere: Józsa, Gábor. Edző: Vidumanszky László.
Újpest: Ács – Benczur 1, Kovács R. 1, Dávid, Zoufal 1, Suti 1, Ferkó. Csere: Máté, Kéri. Edző: Petrovics Mátyás.
Gól – emberelőnyből: 5/1, ill. 7/3. Négyméteresből: –, ill. 1/0.
A nyolc pont eléréséig tartó párharc állása: 6–2 az Újpest javára.

Végig szoros, izgalmas mérkőzést vívott a két gárda. A gólok sorát a hazaiak, tőlük is Torday nyitotta meg előnyből, de ezt még Zoufal kiegyenlítette. Ezt követően Berki és Németh is akcióból talált be, és így az első hét percet kétgólos vezetéssel zárta a Legrand-Szentesi VK. A következő negyedekben már nem rezdültek meg ilyen sokszor a hálók, a másodikban 4–3-ra felzárkózott az Újpest. A harmadik játékrész elején Suti egyenlített (4–4), de kisvártatva válaszolt Juhász, 5–4-re alakítva az állást. Akkor még nem sejthettük, hogy a végeredményt mutatja a „villanyújság". A mérkőzésből hátralévő mintegy 12 percben(!) már nem esett újabb találat, pedig 4 másodperccel a lefújás előtt hatalmas ziccer adódott a házigazdák előtt, de elhibázták. Némethék küzdelmes, harcos mérkőzésen verték meg riválisukat.

A Legrand-Szentes ezzel a sikerrel szépített, a következő találkozóra szombaton a fővárosban kerül majd sor. De a Kurca-partiak még három derbit szeretnének játszani...

Vidumanszky László: – Remélem most ezen az úton haladunk tovább és elfeledjük a Szeged és az Újpest elleni, szombaton elveszített találkozót. Jómagam szívesen játszanék még jövő héten szerdán is a lilák ellen...

Sz. L.–I. P.