Egészséges önbizalommal
 Szerdán 18.30-kor: Szeged–Domino, 18 órakor: Szentes–Újpest

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-05 | Szélpál László

Szerda este a Szeged Beton VE 18.30-kor a Domino-BHSE-t fogadja a bajnoki elődöntő második mérkőzésén, míg a Legrand-Szentesi VK az Újpestet látja vendégül az 5–8. helyért zajló rájátszásban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pest után Szegeden is nagy csata várható Éles Vilmos (13) és Fodor Rajmund között Fotó: Karnok Csaba
A televízió jóvoltából az ország láthatta a bajnoki elődöntő első összecsapásán a Szeged nagyszerű helytállását a címvédő és Euroliga-győztes Domino-BHSE otthonában. A vereséget ezzel együtt nem tudta elkerülni, így a nyolc pontig tartó párharc 6–0-ra módosult.

Felszívták magukat

– Annak örültem a legjobban, hogy játékosaim végig remekül koncentráltak – adott elégedettségének hangot Gyöngyösi András, a Beton edzője. – Karácsony után kaptak a fiúk két hét szabadságot, és amikor visszajöttek, elképedve tapasztaltam, mennyire le voltak engedve. Az elmúlt héten sem vittük túlzásba az edzéseket, mégis maximálisan felszívták magukat. Ebből csak azt akarom kihozni, pár hónap alatt hatalmas szemléletváltozáson ment keresztül a keret nagyobbik fele.

Harapós Honvéd

A tréner különösen csapata védekezésével volt kibékülve, a támadójáték már közel sem nyerte el ennyire a tetszését.

– Azért azt mindenki elhiheti, hogy a világ talán legjobb klubcsapata ellen nem egyszerű ám négy negyeden át szinte hibátlanul megoldani a védőmunkát – folytatta a szakember. – Rengeteg energiánkat emésztette fel a koncentrálás, és ennek az ellenfél kapuja előtt ittuk meg a levét. Amikor az ősszel 14–4-re megalázó vereséget szenvedtünk az újszegedi sportuszodában a Honvédtól, a gólok legalább felét lefordulásból kaptuk. Most ilyenből csak egyet könyvelhettünk el. De ennek kivédése fizikálisan rettenetesen megerőltető. Sokat javultunk ezen a téren, de még bőven van hová fejlődni.

Az edző nem tagadta, holnap nehezebb meccsre számít, mint amilyen a vasárnapi volt.

– Ezer százalék, hogy a vasárnapinál jobban harapó, paprikásabb Domino látogat hozzánk. Kiss Gergelyék nyilván be akarják bizonyítani, hogy a legutóbbi mérsékelt produkciójuk csak véletlen volt, mi pedig azt, hogy a mi jobb teljesítményünk viszont nem.

Elkapják a lilákat

Feni a fogát a Legrand-Szentesi VK az Újpestre. Nem könnyű ugyanis elfelejteni, hogy az 5–8. helyért lejátszott első meccsen három perccel a vége előtt Berkiék még 13–11-re vezettek, onnan lett 14–13 a liláknak.

– A fővárosi meccs hajrájában kiütközött a rutintalanságunk, de az is igaz, hogy a játékvezetők kegyét sem élveztük – értékelt Vidumanszky László, a Szentes edzője. – Kimagaslóan sok gólt szereztünk, viszont rengeteget kaptunk. A fiúk is látták, igenis van keresnivalónk. Hat nullra vezet az Újpest, de eszünk ágában sincs feladni a küzdelmet. Szerdán nyerünk, aztán szombaton visszatérünk a Hajósba!