A Beton már tovább tervez
 Kezdődik a rájátszás: Domino–Szeged, Újpest–Szentes

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-02 | Szélpál László

Az alapszakasz befejeztével a rájátszásban folytatják az OB I-es férfi vízilabdacsapatok. A Szeged Beton VE a címvédő Domino ellen elődöntőt játszik vasárnap 15.30-kor a Kőér utcában (MTV), míg a Legrand-Szentesi VK az 5–8. helyért az Újpest medencéjében ugrik vízbe ma 20 órakor.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szegedi Ágner Zoltán (labdával) már tapasztalta, milyen az, amikor Molnár Tamás és Gergely István (hátul) gátolja a gólszerzésben Fotó: Karnok Csaba
A Szeged Beton VE szereplését nem érheti egyetlen rossz szó sem. A gárda azzal, hogy bejutott a legjobb négy közé, már teljesítette az elé tűzött célt. Nem akad olyan, aki elvárná az együttestől, hogy a fináléba verekedje magát. A Domino-BHSE ugyanis kicsivel más kategóriába tartozik.

Jó tett helyébe, jót várj

– Leültünk a fiúkkal, és megbeszéltük, ha már Fodor Rajmundék voltak olyan jók velünk, hogy az alapszakasz utolsó fordulójában legyőzték a Fradit, azzal viszonozzuk kedvességüket, hogy beengedjük őket a döntőbe – tréfálkozott Gyöngyösi András edző. – Komolyra fordítva a szót, el kell ismerni, nincs esélyünk a hét olimpiai bajnokkal felálló Domino ellen. Természetesen mindent megteszünk a becsületes helytállásért, de tudomásul kell venni, Molnár Papeszék három sebességi fokozattal gyorsabban játszanak, mint bármelyik magyar csapat. Aki ismer, tudja rólam, hogy maximalista vagyok, de reálisan vagyok maximalista.

Ezzel arra célzott a szakember, hogy lélekben már a harmadik helyért folytatandó párharc lebeg a szemük előtt.

– Az elődöntő addig tart, amíg az egyik fél el nem éri a 8 pontot – folytatta a tréner. – Az alapszakaszból magukkal viszik a csapatok az egymás elleni eredményeket, ez alapján a Honvéd 4–0-al kezd ellenünk. Néhány ifistának is lehetőséget szeretnék adni, szokják csak a nagy csaták légkörét, lássam, mire képesek hozzáállásban.

A Vasast várja

A héten könnyített foglalkozásokon vettek részt Lehmann Istvánék, ez is azt a célt szolgálva, hogy fejben és lélekben minél jobb állapotban legyenek, az edző szerinti, Vasas elleni kisdöntőben.

– Ez természetesen csak az én véleményem. Úgy gondolom, a másik elődöntőből az Eger harcolja ki a fináléba kerülést, mi a Vasassal szemben csatázunk majd a harmadik euroligás helyért. Az összes meccsüket megnézem, a lehető legjobban felkészülünk, aztán majd meglátjuk. Az alapszakaszban vívott egymás elleni két találkozót figyelembe véve, nem látom az angyalföldiekkel szemben reménytelennek a helyzetet, sőt...

Legrandos esélyek

Az 5–8. helyért folytatandó rájátszást – a Szeged Betonhoz hasonlóan – a Legrand-Szentesi VK is 0–4-gyel kezdi az Újpest ellen.

– Nyilván a lilák az esélyesek, mégis bízom benne, hogy a 8 pontig tartó párharcban nem csak kétszer ugrunk vízbe Petrovics Mátyás legénysége ellen – magyarázta Vidumanszky László, a Szentes vezetőedzője. – Április 6-án, a ligeti uszodában nyerni szeretnénk. Ez nem kizárt, ha olyan harcosan pólózunk, mint Szegeden. Játékban viszont feltétlenül javulnunk kell. Nincs vesztenivalónk, a tét nem bennünket, hanem a fővárosiakat nyomasztja majd. Ezt kellene kihasználnunk.