Eltűnik a szentesi belváros szégyenfoltja

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-04-02 | Blahó Gabriella

Parkoló épül a sportcsarnok melletti, Bocskai utcai romos ház helyén Szentesen, a város ugyanis megvásárolta az ingatlant. Ezzel folytatódhat tehát a belváros szépítése.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Bocskai u. 13. szám alatt parkoló épül Fotó: Tésik Attila
Hosszú évek óta nyújt lesújtó látványt a szentesi városközpontban lévő, egyik Bocskai utcai ingatlan, miközben közvetlen szomszédságában olyan épületek állnak, melyek tetszetős küllemükkel szinte vonzzák a sétálókat: a sportcsarnok, a pizzéria, az újonnan épülő lakóház és a leendő cukrászda. Alig néhány napja tett szert a romos ház tulajdonjogára az önkormányzat, és elzárta az épületet a „látogatók" elől. Erre azért volt szükség, mert nem is olyan régen még hajléktalanok tanyáztak a düledező romok között.

A belváros szabályozási tervében Juhász Márta főépítész parkolót rajzolt a Bocskai utca 13. helyére. A tapasztalatok szerint ugyanis a közelben lévő sportcsarnok rendezvényeire messze földről érkező résztvevők és vendégek számára nem elegendő a rendelkezésre álló parkolóhely, bővítésre van szükség. Az ingatlant ezért lebontják.

A Bocskai utca 13. eltűnésére régen vártak már a szentesiek – véli a főépítész, aki szerint a belváros egyes utcáit a gyalogosan közlekedők ma is sétálóutcaként használják, a helyi polgárok magatartása pedig szerinte iránymutató. A Jövendő utcába torkolló Nagy Ferenc utcán ugyanis ma is az autóúton járnak a gyalogosok, s a játszótéren keresztülmennek, hogy eljussanak a csarnok irányába – a tervek szerint ezt az újonnan épülő lakó- és szolgáltatóház között is megtehetik, mintegy átvágva a téren. A Jövendő és Bocskai utca sarkára tervezett parkolót egyébként zöldfelület veszi majd körül.