A Hídépítő nyerte Felsőpártot is
 Hatszázmilliós szennyvízvezeték Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-29 | Balázsi Irén

A hatszázmillió forintos beruházás elkezdődhet áprilisban Szentes felsőpárti városrészé- ben, miután eredményesen zárult a csatornaprogram közbeszerzési eljárása. A híresztelésekkel ellentétben nem támadták meg a pályázatot, csak kérdéseket tett fel az önkormányzat illetékeseinek a kivitelezésre jelentkezett négy cég egyike.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Pótlólagos kérdéseket tett fel a pályázók közül az egyik társaság a Szentes felsőpárti öblözetére kiírt csatornaprogram kivitelezésével kapcsolatban. Szirbik Imre polgármester lapunk érdeklődésére cáfolta azt a híresztelést, miszerint megtámadta az egyik építő cég a közbeszerzési eljárást. Mint mondta: a Felsőpárt nevű városrészben a szennyvízhálózat kiépítésére négy társaság jelentkezett. Ezek közül az egyik kért újabb információkat a közbeszerzési pályázat eredményének kihirdetésekor azért, hogy képes legyen kialakítani álláspontját. A polgármesteri hivatal szakembereitől azonban elfogadható választ kapott az illető cég képviselője. A polgármester hozzátette: a közbeszerzési eljárás sikeresen zárult, így semmi akadálya nincs a kivitelezői szerződés aláírásának.

A pályázatot egyébként a fővárosi székhelyű Hídépítő Rt. nyerte el. Ezt a társaságot már ismerik a szentesiek, hiszen a Kisér nevű településrészben tavaly ők nyerték meg a pályázatot. Mint arról beszámoltunk lapunkban, a kiséri utcákban pár héttel ezelőtt már nekikezdtek a program folytatásához. A felsőpárti építkezés a Rákóczi, Damjanich és a Bajcsy-Zsilinszky utca közötti területen kezdődik, a tervek szerint április közepén. Ennek az öblözetnek a kivitelezési költsége mintegy nettó 610 millió forint. Ezen a meglehetősen nagy területen 2005 novemberére fektetik le a Hídépítő Rt. brigádjai a gerincvezetéket. Ezt követően már rácsatlakoztathatják ingatlanukat a felsőpárti lakosok is a városi hálózatra. A polgármester tájékoztatása szerint az út teljes helyreállítása áthúzódik a következő év nyarára.