Beton: még egy lépés kell
 Szombaton 19 órakor: Szeged–Legrand-Szentesi VK

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-25 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I alapszakaszának záró fordulóját szombaton rendezik. Az újszegedi sportuszodában (19 óra) a Beton VE a megyei riválissal, a Legrand-Szentesi VK-val csap össze. Tétje csak a hazaiak számára van a mérkőzésnek: a négy közé jutáshoz mindenképpen nyerniük kell, szerencsés esetben már a döntetlen is elég.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Megyei rangadó. Igazi presztízsharc. Mindkettő igaz a holnap 19 órakor kezdődő Szeged Beton VE–Legrand-Szentesi VK férfi pólómeccsre. Igaz ugyan, hogy a két gárdát tíz pont választja el egymástól, de hiba lenne arra gondolni, hogy a szegediek már a zsebükben érezhetik a két pontot. Akiknek nem mellékesen hatalmas a tétje a találkozónak. A négy közé jutáshoz a listavezető Domino a jelenleg még a negyedik helyen álló FTC-vel játszik, a papírforma a telefonosok sima, többgólos sikerét ígéri. De ez csak akkor ér valamit a Beton VE számára, ha pontot vagy pontokat szerez a Szentes ellen.

Muszáj nyerni!

– Nem becsüljük le a Legrandot, ugyanúgy készülünk, mint tettük azt a Vasas vagy a Fradi előtt – jelentette ki Gyöngyösi András, a Szeged edzője. – Számunkra élet-halál kérdése az összecsapás, és bár vetélytársunknak már semmi téttel nem bír a megyei rangadó, biztos vagyok benne, hogy belead apait-anyait. Úgy, mint az őszi szezon záró összecsapásán, amikor kellemetlen vereséget szenvedtünk a ligeti uszodában. Nyerni akarunk, és nyerni fogunk!

Egyébként pedig azt mondom: ha Szegeden nem verjük meg a Szentest, akkor nem is érdemeljük, hogy az elődöntőbe kerüljünk. Ehhez azért hozzátenném, hogy nehéz mérkőzésre számítok, olyanra, mint amilyen a Vasas vagy a Fradi elleni ütközet volt.

Természetesen a játékosaim tökéletesen tisztában vannak azzal, hogy rendkívüli a tét, de azért az ördög nem alszik, a meccsig hátralévő időszakban mindent elkövetek annak érdekében, hogy ezt nyomatékosítsam bennük.

Molnár ismét játszik

A korábbi hetekkel ellentétben, a Szentes ellen végre a legjobb összeállításban pólózhatnak a szegediek, ugyanis letöltötte három mérkőzésről szóló eltiltását Molnár Péter. A többiek rendben vannak, remélhetőleg vízbe ugorhat a héten influenzával betegeskedő Plézer János és Pataki Gergő is.

Ha abból indul ki valaki, hogy a Szentes legutóbb hazai medencében 16–5-re kikapott a Vasastól, a Szeged viszont néhány hete 10–8-ra legyőzte az angyalföldieket, akkor a gondolatmenetet tovább szőve kijelenthető: teljesen fölösleges lejátszani a találkozót, a betonosok úgyis nagy gólkülönbséggel nyernek. Igen ám, de ebből nem szabad kiindulni, hatalmas hiba lenne így kalkulálni.

Szó nincs „segítségről"

– Akárcsak most, decemberben sem mi számítottunk a meccs esélyesének, aztán mégis mi nyertünk – magyarázta Vidumanszky László, a Szentes trénere. – Hallottam olyan véleményt, mely szerint bennünket nem különösebben izgat a megyei rangadó, hiszen a hetedik helyről már nem tudunk elmozdulni. Ez mondjuk igaz is, de, hogy eleve feladnánk, azt kikérem magunknak. Sőt! Presztízsmérkőzésként fogjuk fel a csatát. Nem maradunk biztatás nélkül, szurkolóink már jelezték, hogy ők is ott lesznek Szegeden. Küzdelmes, kemény meccsen győzzön a jobb!