Dupla bajnoki izgalom
 Szombaton: szurkolói csemege Szegeden

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-24 | Süli Róbert

Szombaton két nem mindennapi izgalmakat ígérő bajnoki mérkőzést is végigizgulhatnak a szegedi sportbarátok. Délután öt órakor a Szeviép-Szeged női kosárlabdacsapata a Diósgyőrt fogadja, míg a Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Szentessel játszik megyei rangadót.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Két meccs, két izgalom. A szegedi sportbarátok igazán szerencsésnek mondhatják magukat, hiszen szombaton két vérbeli rangadót izgulhatnak majd végig. Előbb a Szeviép-Szeged (kezdés: 17 óra) a Diósgyőr KSK ellen vív előreláthatólag nem mindennapi csatát a felsőházas rájátszás második fordulójában. A Tisza-partiak jelenleg a harmadik helyen állnak, míg a vendég miskolciak a negyedik helyen tanyáznak. Az esetleges – természetesen ebben bíznak a Szeviép-hívek – hazai győzelemmel hatalmas lépést tennének Ujhelyi Gábor tanítványai a jelenlegi pozíció megtartásáért. Russai Petrán kívül mindenki egészséges, teljes kerettel készülhet a DKSK elleni derbire Ujhelyi Gábor együttese.

Egy megyei rangadó mindig különleges csemegét ígér. Főként vízilabdában. A szombat esti (kezdés: 19 óra) csata pedig különlegességgel bír. A Szeged Beton férfi vízilabdacsapata a Szentes gárdáját fogadja az újszegedi sportcsarnokban. A tét nem kisebb a hazaiak számára, mint a négy közé kerülés, ha nyernek és Fradi vereséget szenved a Domino BHS-től, akkor ott lehet Final Fourban a Tisza-parti csapat. Gyöngyösi András fiai erről álmodnak, ezért hajtanak. A szentesi gárdát ismerve, biztos, hogy nem egy lefutott összecsapás zajlik majd a medencében. Ütközet lesz a javából, kőkemény vízilabda-háború.

Amint arról már beszámoltunk, a két klub megint a szurkolók érdekeit tartotta szem előtt. Eredetileg egy időben kezdődött volna a két meccs. Ez senkinek sem lett volna jó. Szerencsére, más városokkal ellentétben Szegeden az egyesületek között nincs rivalizálás, egymást segítik: a vezetők, edzők és a játékosok remek viszonyban vannak. A meccseken, akár a Pick, akár a Szeviép, vagy akár a Szeged Beton játszik, a játékosok ott ülnek a lelátón, biztatják a szegedi csapatokat, szorítanak a másik sikeréért.