Két város csalogatta a vendégeket
 Közös standot állított Csongrád és Szentes az Utazás 2005-ön

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-22 | Balázsi Irén

Közös házat építettek a csongrádiak és a szentesiek a Hungexpo területén megrendezett Utazás 2005 kiállításon. A két szomszédos város kínálata jól kiegészíti egymást.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Most még csak prospektuson ismerkedtek a látogatók a városokkal Fotó: Vidovics Ferenc
Az Utazás 2005 elnevezésű kiállításon 46 ország ezer társasága mutatkozott be, és hetvenezer látogató fordult meg a Hungexpo vásárvárosában négy nap alatt. A 28. alkalommal megrendezett nemzetközi idegenforgalmi seregszemlén a hagyományoknak megfelelően Szentes is bemutatkozott, mégpedig a szomszédos várossal, Csongráddal együtt kínálták programjaikat. A két település szakemberei ugyanis már korábban felismerték, hogy nem konkurensei egymásnak e dél-alföldi kisvárosok, hanem jól kiegészítik egymást a vendégfogadás terén. Szinte említésre sem méltó a mintegy tíz kilométer, amelyet a közúton meg kell tenniük a turistáknak a két település között.

Az önkormányzatok közös standja egy sarki épületet szimbolizált, amelynek egyik felében a csongrádiak, a másik részében a szentesiek mutatták meg a látogatóknak adottságaikat. A zsindelytetős háznál folyt jelképesen a Tisza, a partján nádassal meg fűzfákkal. Az ablakokban pedig az üveget városképek helyettesítették. A szentesi polgármesteri hivatal marketingmenedzsere, Boros Szilvia lapunk érdeklődésére elmondta: az elmúlt napokban több ezer felnőtt és diák látogatott el a standjukhoz. Erre abból lehetett következtetni, hogy csak a városismertető kiadványaikból 5-6 ezer példány fogyott el. A szakember tapasztalata szerint ugyanakkor nem minden vendég szokott prospektust kérni. Annyi mindenesetre bizonyos, hogy iskolai csoportok már jelezték: nyáron ellátogatnak a Tisza partjára.