Ma 18 órakor: Legrand-Szentesi VK–Vasas
 Idegenben nem megy

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-19 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I-ben hiába reménykedtek pontszerzésben a szentesiek, a sok kihagyott helyzet és a rossz védekezés miatt nagy gólkülönbségű vereséget szenvedtek az Újpesttől.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Újpest–Legrand-Szentes 13–6 (5–2, 1–0, 3–3, 4–1)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Budapest, Hajós Alfréd uszoda, 200 néző. Vezette: Székely B., dr. Fekete.
Újpest: Bisztricsányi – Kovács R. 1, Dávid 3, Ferkó 4, Kéri 1, Benes, Suti 2. Csere: Hangody 1, Benczúr, Deme, Vörös, Debreczeni 1, Áts (kapus). Edző: Petrovics Mátyás.
Szentes: Horváth T. – Somogyi 2, Németh D., Berki 1, Torday, Szebeni, Juhász Zs. 1. Csere: Szabó N. 1, Kis I. 1, Gábor, Szabó T., Józsa. Edző: Vidumanszky László.
Gól – emberelőnyből: 5/3, ill. 7/2. Négyméteresből: 1/1, ill. –.

Eredetileg március 11-én találkozott volna a két csapat. Azonban a szentesieket példátlan betegség hullám sújtotta, ezért el kellett halasztani a mérkőzést. Tegnap este pótoltak a csapatok.

A szentesieknél sajnos megint kiütközött, hogy amint kiteszik a lábukat otthonról, kishitűekké válnak. Hiába voltak meg a helyzetek, rendszeresen megremegett a kéz, rossz döntések születtek. A másik oldalon erről szó sem volt, gyors lefordulásokkal operáltak a lilák. A vendégek nem lehetnek büszkék a védekezésükre, a kapott kilenc akciógól, több, mint sok.

Vidumanszky László: – Nem volt rend a fejekben, így csakis ez az eredmény születhetett.

A Legrand-Szentesi VK-ra ma is nehéz feladat vár. A többek között két olimpiai bajnokkal, a Steinmetz testvérekkel, Barnabással és Ádámmal felálló Vasast fogadja 18 órakor a ligeti uszodában. A csata egyértelmű esélyese az angyalföldi gárda, de például egy hete a szintén bajnoki döntőről álmodó Eger alaposan megszenvedett Szebeniék ellen. Nem elképzelhetetlen, hogy a piros-kékek is hasonlóan járnak...