Felvonultak a csatornázók Szentesen
 Húsz kilométernyi gerincvezeték

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-19 | Balázsi Irén

Már folytatódik a csatornázás Szentes két városrészében. Ha az időjárás kedvező lesz, őszig újabb húsz kilométernyi gerincvezetékkel bővül a szennyvízvezeték-hálózat. A fejlesztés eredményeként Szentes csatornázása százszázalékos lesz.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Kisérben már dolgoznak a kivitelezők. Fotó: Tésik Attila
A fővárosi Hídépítő Rt. brigádjai a szentesi Kisér nevű településrészben ismét felvonultak a területre, és ezzel folytatódik a csatornaprogram. A többmilliárdos beruházás keretében – mint azt megírtuk lapunkban – tavaly mintegy húsz kilométer gerincvezeték épült Szentesen. Ennek egy része az említett Kisérben készült el, a fennmaradó hányad pedig a szegedi Szeviép kivitelezésében a városközpontnak emlegetett öblözetben. E két cég az elmúlt évben egyébként 500 ingatlanhoz vitte el a csonkot. A csatornaprogram önkormányzati megbízottja, Sáfrán Bálint lapunk érdeklődésére azt is elmondta, hogy az 500 háztartás közül 350-400-at már rákötöttek a hálózatra.

A Hídépítő Rt. szakemberei ezekben a napokban csatlakozó vezetékeket építenek az ingatlanokhoz a kiséri Mentő és a Dobó utcában. Az időjárás és a talajvízszint magasságának függvényében újabb utcákban kezdenek hozzá az árokásáshoz. Sáfrán Bálint információja szerint az idén megközelítőleg kilenc kilométer gerincvezetékkel készülnek el a Kisérben, a terveknek megfelelően őszre befejeződhet a kivitelezés. Ebben az ütemben 8-900 ingatlant köthetnek a hálózatra.

A terveknek megfelelően a Szeviép dolgozói és gépei is felvonulnak ezen a héten a Pöltenberg és a Leiningen utcába, és folytatják a csatornázást. De megjelennek a kivitelezők a Nagygörgős és a Borza utcában is, és a fővárosi építőkhöz hasonlóan a szeviépesek is mintegy kilenc kilométer gerincvezetéket fektetnek le az idén – ez 900 ház csatornázását teszi lehetővé. Ezekben az utcákban is őszre fejeződnek be a munkák.

A felsőpárti öblözet kivitelezésére még folyik a közbeszerzési eljárás. Ha sikeresen zárul, akkor ebben a városrészben is hozzákezdhet még a tavasszal a pályázatot elnyerő cég a csatornahálózat kiépítéséhez. A Somogyi Béla utcai öblözetben ugyancsak elkezdődhet ebben az évben a munka, ha az önkormányzat pályamunkájára anyagi támogatást ítélnek meg az illetékesek. Ebben az esetben jövőre befejeződhet a beruházás ugyanúgy, mint a nagyhegyi városrészben. A fejlesztés végén Szentesen százszázalékos lesz a csatornázottság.