Egy pont, egy félidőnyi elfogadható focival

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-14 | Imre Péter

A Szentes NB II-es labdarúgócsapata hazai pályán a Karcag ellen kezdte a tavaszt. Az „elaludt" első félidőt követően a másodikban sikerült megmenteni egy pontot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szentes–Karcag 1–1 (0–1)
NB II-es labdarúgó-mérkőzés. Szentes, 350 néző. Vezette: Török K.
Szentes: Kiri – Gyagya, Kádár, Anka, Kerepeczki – Puskás, Kislőrincz, Tasi, Kovács (Ábel) – Pribisalics, Barna Cs. Edző: Török László.
Karcag: Szabó – Orosz, Vadicska, Békési, Magyari – Kemecsi, Trencsényi, Tóth, Ramos – Fekete, Domokos. Edző: Varga Zsolt.
Gólszerzők: Pribisalics, ill. Tóth.
Kiállítva: Békési (53.).

Az első félidőben álmosan, lassan, rengeteg hibával játszott a Szentes. A vendégek találata is egy hazai bakit követően született meg. A 37. percben Anka elcselezte, elvesztette a labdát, amit Fekete kaparintott meg, elviharzott a bal oldalon, középre passzolt és Tóth az üres kapuba továbbította a játékszert, 0–1. Ebben az időszakban a Kurca-partiaknak rendkívül szellős volt a védekezésük, nem értek vissza a karcagi támadókkal, akik közül hárman-négyen is mélységből indultak, a beívelésekre pedig érkeztek a csatárok. A Szentes csakis kapusának, Kirinek köszönheti – legalább három esetben bravúrral hárított! –, hogy a Szolnok megyei „szabók" a szünetig nem készítették el a zakót...

A szünetben Török László edző cserére szánta el magát, Kovácsot Ábel váltotta – mint később kiderült, ez jó húzásnak bizonyult. A második 45 percre egy teljesen más, koncentráltabb, a sikert akaró hazai együttes futott ki a pályára. Mindenki átérezte, hogy az első játékrészben nyújtott gyenge produkció még a pontszerzéshez is kevés lesz. A házigazdák átvették a játék irányítását, ennek az első eredményét az 53. percben tapasztalhatták. Ekkor Barnával gólhelyzetben szabálytalankodott Békési, aki Török bírótól megkapta a második sárgáját, amely pirosra váltott és már mehetett is zuhanyozni. A vendéglátók sorra alakították – és hagyták ki... – a helyzeteket, Pribisalics, Gyagya és Barna is gólt szerezhetett volna. Ez végül a 79. percben Pribisalicsnak sikerült, aki Ábel – neki köszönhetően lendületesebbé vált a Szentes játéka – jobb oldali beadását követően jobbal kilőtte a bal sarkot, 1–1. A hajrában a helyi kedvencek a győzelmet is megszerezhették volna, de végül meg kellett elégedniük a döntetlennel és az egy ponttal.

Török László: – Ha az első perctől úgy focizunk, mint a második félidőben, megnyerhettük volna a találkozót. Ezzel együtt nem vagyok elégedetlen, örülök, hogy az egyik pontot megmentettük.
Jók: Kiri, Kádár, Ábel, ill. Orosz, Fekete, Ramos.

További eredmény:
Kazincbarcika–Jászapáti 2–0 (1–0).

A következő forduló párosítása, március 19., 15 óra: Bőcs–Hajdúböszörmény, Putnok–Szentes, Baktalórántháza– Salgótarján,Kiskunhalas–Vecsés, Kistarcsa–Gyula. Március 20., 15 óra: Jászapáti–Mátészalka, Dabas–Kazincbarcika, Karcag– ESMTK.