Crystal: óriási siker Szegeden
 A sportcsarnokban vették át az aranylemezt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-14 | Timár Kriszta

Hazai pályán, a szegedi sportcsarnokban kezdte meg Trilógia című turnéját a Crystal együttes. Az egykori szentesi középiskolás Lajtai Katival és a szegedi Kasza testvérekkel együtt énekelt a közönség. A kétórás élő koncertet a látványos fénytechnika és a szimfonikus zenekar tette még különlegesebbé.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Látványos fénytechnikát vetett be koncertjén a Crystal. Fotó: Karnok Csaba
Hatalmas tömeg a szegedi sportcsarnok előtt és a küzdőtér feljáratánál – ez a kép fogadta nyolc óra előtt a szombati Crystal-koncertre érkezőket. Fél órával a kezdés előtt már egyetlen ülőhelyet sem lehetett találni, a leglelkesebb rajongók a színpad előtti sorokat is régen elfoglalták.

Tíz perccel nyolc óra után elsötétedett a terem, rövid bevezető zene után lehullott a színpadot eltakaró fekete lepel, és ezzel elkezdődött a Crystal Trilógia című turnéja. Az országos koncertsorozat első állomásának – a tavalyi évhez hasonlóan – Szegedet választotta az együttes, aminek az a magyarázata, hogy a Kasza testvéreknek a megyeszékhely a szülővárosa.

Az ír zene magyarországi nagykövetei betartották ígéretüket: valóban látványos és színvonalas bulival érkeztek. A professzionális fénytechnikát vetítéssel egészítették ki, amely igazi jelentőséget a Hollywood Moovie Szimfonikusok zenéi közben kapott. Ezeknek a zenei betéteknek volt talán a legnagyobb sikere: az ismert Crystal-dalok hangszeres átiratai minden alkalommal hatalmas tapsot kaptak.

A kétórás koncerten a már ismert nagy slágereket a közönség együtt énekelte az együttes tagjaival. Természetesen felcsendültek a legújabb album, a Trilógia dalai is. S hogy a rajongók mennyire szeretik ezeket a számokat is, mi sem bizonyította jobban, minthogy a novemberben megjelent nagylemez máris bearanyozódott. Az együttes tagjai a szegedi koncerten vehették át az aranylemezeket kiadójuk képviselőjétől.
A rögtönzött ünnepség után a crystalosok legnagyobb slágereikből énekeltek, és a show végén bemutatkozott a világbajnok ír tánccsoport is.
– Jövőre találkozunk. Reméljük, mindenki itt lesz! – búcsúztak a közönségtől és Szegedtől a koncert végén az együttes tagjai.