Makó és Szentes egy brüsszeli tablón
 Befektetőket csalogatnak a régióba

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-12 | Balázsi Irén

A magyar régiók hetét rendezik meg a jövő héten Brüsszelben, ahol a hét régióból tizenkét város mutatkozik be. A Dél-Alföldet Szirbik Imre szentesi polgármester, a megyei közgyűlés külügyi bizottságának elnöke mutatja be. A kiállításon egy tablón szerepel majd Makó és Szentes.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A magyarországi régiók hetét rendezik meg március 15-étől Brüsszelben, ahol a hét régióból tizenkét hazai város mutatkozik be. Az EU-héten csak hazánkból 200-220 vendég érkezésével számolnak, közöttük lesz Miskolc, Pécs, Gyula, Szentes, Szekszárd és Veszprém polgármestere. Szirbik Imre, a Kurca-parti település vezetője a megyei közgyűlés külügyi bizottsága elnökeként a Dél-Alföldet is képviseli Brüsszelben. A március 18-áig tartó programsorozaton a magyar régiók mutatkoznak be az oda akkreditált diplomatáknak, üzletembereknek és más érdeklődőknek. Brüsszelben már működik a magyar régiók háza, amely otthona lesz a rendezvényeknek. A program szerint előadásokra, kiállításokra és szórakoztató műsorokra várják a közönséget.

A dél-alföldi régió bemutatásában is szerepet vállal Szirbik, polgármesterként pedig Szentesről tart előadást. Ennek keretében arról beszél majd: az itt megtermelt élelmiszerek hogyan juthatnak Európa piacaira.

A brüsszeli szerepléstől az is várható, hogy befektetők jönnek a régióba. A kiállításon pedig nem konkrét termékeket mutatnak be a vendégeknek, hanem tablókon propagálhatják a magyar településeket. Eredetileg úgy volt, hogy Szentes Salgótarjánnal lesz egy paravánon, ám a végső döntés szerint Makó és Szentes közösen mutatkozik be egy tablón. Szirbik Imre így a Maros-parti szülővárosát, és a Kurca-parti lakóhelyét egy tablón ajánlhatja az érdeklődők figyelmébe.