Elbontották a vécét
 Átrajzolták a Kurca-parti liget térképét

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-12 | Blahó Gabriella

Elbontotta a szentesi önkormányzat a ligeti illemhelyet, mely nem felelt meg a modern kor követelményeinek. A tervek szerint befüvesítik a területet.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Ezentúl fű nő a nyilvános illemhely helyén Szentesen. Fotó: Tésik Attila
A pottyantós vécé korszerűsítésére gazdaságtalanul sokat kellett volna költenie az önkormányzatnak. A szennyvízcsatornához való bekötés és vizesblokk kialakítása aránytalanul nagy összegbe került volna, ezért a város az épület elbontása mellett döntött. A területen füvet vetnek, a nyári hónapokban pedig mobilvécé lesz a ligetben – tudtuk meg Balogh Györgyitől, a városellátó intézmény munkatársától.

Az utazó illemhelyet a játszótér és a kis teniszpálya környékén, de semmiképpen sem szem előtt helyezik el. Balogh Györgyi úgy tudja, a leendő mobilvécé formatervezett lesz, s külleme nem üt el a liget hangulatos környezetétől.

Április elején kinyit a város egyedüli nyilvános illemhelye is a Kossuth téren. Ennek teraszát úgy alakították ki, hogy rendezvények színhelye lehessen. Legközelebb a március tizenötödiki ünnepségen játszik itt a városi fúvószenekar. A városellátó intézmény munkatársai készülnek a tavaszra, ezért folyamatosan takarítják a teraszt, a munkát szinte naponta újrakezdik, hiszen folyton esik a hó. A tervek szerint nyáron kioszk nyílhat az illemhely teraszán, ahol fagylaltot, üdítőitalt, egyebeket lehet majd kapni – ha akad, aki erre vállalkozik. Az épület alsó részében minden feltétel adott ahhoz, hogy a tisztiorvosi hivatal engedélyt adjon a működtetésre.