A Lidl meg a Tesco is jön Szentesre

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-11 | Balázsi Irén

Megépülhet őszre a Lidl, karácsonyra pedig a Tesco Szentesen. Mindkét áruház körforgalmi csomóponthoz közel lesz, az egyik a Csongrádi, a másik az Ipartelepi úton.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Szentesen épülő Tesco terveinek véglegesítése folyik, ezenkívül tart a régészeti feltárás előkészítése is. Ha aláírják a megyei múzeumi szervezet és a kereskedelmi cég illetékesei a szerződést a majdani áruház területén az ásatásra, illetve az időjárás is kedvez, akkor kezdődhet a munka. Szirbik Imre polgármester tájékoztatása szerint nyugvópontra jutott az is, hogy a Tescót két irányból is megközelíthetik majd a vásárlók. Nemcsak a Csongrádi útról, hanem a 451-es elkerülő szakaszáról is bejuthatnak majd a körforgalmi csomóponthoz nem messzire lévő bevásárlócentrumba. A megelőző régészeti feltárást a területen a szakemberek 6-8 hétre tervezik. Ennek befejeztével kezdhetik az áruház építését a kivitelezők. A polgármestert úgy tájékoztatták a Tesco illetékesei, hogy a beruházáshoz május második felében fognak hozzá az építők.

A multinacionális cég több mint 8 ezer négyzetmétert vesz igénybe, csak az eladótér lesz 5 ezer négyzetméter alapterületű. Kialakítanak továbbá egy parkolót is, ahol 470 járművet tudnak egyidejűleg elhelyezni. A terveknek megfelelően felállítanak még ott egy diszkont üzem-
anyagkutat is. Az elképzelések szerint a karácsonyi bevásárlást már a felavatott Tescóban bonyolíthatják a szentesiek és a környék lakói.
A város másik körforgalmi csomópontjának, a fábiáni útinak a közelében épülhet a Lidl. Mint arról beszámoltunk lapunkban, a kereskedelmi cég építési engedélyét megtámadta a szomszédos ingatlan tulajdonosa, és Szirbik Imre vállalta a békebíró szerepét. Az képezte a vita tárgyát, hogy az áruház és a szomszédos terület között ki viselje az útépítés költségeit.

Az önkormányzat úgy nyilvánult meg, hogy ha a területek tulajdonosai elkészíttetik a bekötőutat, a város lesz a fenntartó. A Lidl ellenben nem tartott igényt a békéltetésre, annál is inkább, mivel már jogerős az engedélye az áruház felépítésére. Az ahhoz vezető út kivitelezési költségeit is állja a multinacionális cég, amely a csongrádihoz hasonló üzletet szándékozik nyitni Szentesen. Előreláthatólag a nyár végén vagy kora ősszel már fogadja a vevőket a Lidl.