Nem hibázhat a Beton
 Szombaton 18 órakor: Legrand-Szentesi VK–Eger

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-11 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I alapszakaszából már csak négy forduló van hátra. Ebből az előttünk álló hétvégén kettőt letudnak a csapatok. A Szeged Beton VE Budapesten, kétszer is, a Szőnyi úti uszodában ugrik vízbe: ma 20.45-kor (Sport1) a BVSC, holnap 17 órakor az Ybl ellen. A Legrand-Szentesi VK szombaton 18 órakor az Eger csapatát látja vendégül a ligeti uszodában.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az elmúlt hét végén biztos, hogy nem tudott volna kiállni a Szeged együttese: a fél csapat ugyanis influenzával az ágyat nyomta. Szerencsére mostanra rendbe jöttek a betegek (kedden már Pesten kétkapuztak az Egerrel és a Vasassal), úgyhogy Gyöngyösi András edző kiadta a jelszót: győzni kell előbb a BVSC, majd az Ybl ellen is.

– A négy közé szeretnénk kerülni, erre pedig csak akkor van esélyünk, ha nem veszítünk már több pontot – magyarázta a tréner. – Ősszel rajtunk kívül álló okok miatt alaposan megszenvedtünk a BVSC ellen, és most sem ígérkezik egyszerű feladatnak a győzelem megszerzése. Jóval jobb játékosállománnyal rendelkezünk, mint a Vasutas, de ez csak akkor válhat egyértelművé, ha megközelítőleg mindenki tudása legjavát nyújtja.
A találkozót, úgy, mint az Eger ellenit, a Sport1 televízió élőben közvetíti.
– Természetesen örülünk neki, hogy egymás után kétszer is képernyőre kerülünk, de azért kicsit félek attól, hogy néhány játékosom számára ez zavaró lesz. Nem szoktak hozzá a nagy nyilvánossághoz, ilyenkor általában gyengébben teljesítenek, görcsösen pólóznak. Ezen mindenképpen változtatni kell, és már láttam is erre utaló jeleket. Nagy segítségemre van a lelkek ápolásában Balassa Levente pszichológus, aki amióta foglalkozik a fiúkkal, egyes emberek játékában pozitív változás állt be.

A csapattal kapcsolatos történésekről, a bajnoki szerepléséről folyamatosan olvasható híranyag a klub http://www.polo.szeged.hu/ elnevezésű internetes honlapján is.

A Szegedhez hasonlóan a Legrand-Szentesi VK játékosait is megtámadta az influenza az elmúlt héten. Emiatt aztán el is maradt Somogyiék bajnoki találkozója az Újpest ellen. Szerencsére a betegség már a múlté, így nincs akadálya annak, hogy szombaton az Eger ellen vízbe ugorjanak.

– Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy a Heves megyeiek a találkozó favoritjai – jelentette ki Vidumanszky László, a Szentes edzője. – Nagy kérdés, hogy a betegségben legyengült pólósok mennyire épültek fel. Pár hete a Szolnok csak egy góllal maradt alul Kiss Csabáékkal szemben, jó lenne, ha mi is megnehezítenénk a dolgukat.