Kórházőrök célkeresztben
 A képviselő állít, az igazgatónő cáfol

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-10 | Balázsi Irén

A szentesi kórházban egy budapesti kft. alvállalkozói látják el a biztonsági szolgálatot, amit sérelmesnek nevezett Farkas Sándor országgyűlési képviselő. Értesülése szerint Csepelről jött az őrző-védő személyzet, akárcsak a kórház főigazgatója. Borzi Márta méltatlannak tartja a feltételezést, hogy a férjének köze lenne a céghez. A szentesi őrök vezetője azt mondja: korábban kormányfőket is kísértek, most az a dolguk, hogy rendet tartsanak, a zavartalan betegellátás érdekében.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Még ideiglenes szerződéssel dolgozik a portán a biztonsági szolgálat. Fotó: Tésik Attila
Megszüntették a szerződést a szentesi Dr. Bugyi István Kórház portaszolgálatával, és – mint arról már beszámoltunk – egy új céget kértek fel az egészségügyi intézményben az őrző-védő feladatok elvégzésére. Farkas Sándor országgyűlési képviselő információja szerint a kórház főigazgatójának érdekeltségi körébe tartozó társaságot bíztak meg a biztonsági szolgálat ellátásával. A honatya úgy tudja, hogy egy pesti cég alvállalkozónak adta a szentesi kórházban az őrző-védő tevékenységet.

A képviselői irodában arról is panaszkodtak a helybeliek: a felújított nővérszállón laknak a portaszolgálat munkatársai. Farkas Sándor lapunknak azt nyilatkozta: a nővérszálló nem arra való, hogy ott szállásolják el a biztonsági embereket. A képviselő azt is említette, hogy értesülése szerint ennek az őrző-védő cégnek a dolgozói a csepeli kórháznál is biztonsági szolgálatot láttak el. Szentesen pedig úgy tudják, hogy az egészségügyi intézmény főigazgatója, dr. Borzi Márta is Csepelről érkezett a Kurca-parti településre.

Lapunk megkeresésére azt mondta Borzi Márta, hogy a szentesi kórházat fenntartó megyei közgyűlés elnökének, Frank Józsefnek fog részletesen válaszolni az új biztonsági szolgálattal kapcsolatos felvetésekre, mivel Farkas Sándor képviselő a megyegyűlésen interpellált ebben a témakörben. Érdeklődésünkre azt közölte a főigazgató: örül annak, hogy a kívülállók szemével az új portaszolgálat jelenti a legnagyobb problémát a kórházban. Arról viszont nincs tudomása, hogy felújították volna a nővérszállót. A főigazgató cáfolta, hogy Csepelen dolgozott korábban az őrző-védő személyzet, amelyet – mint mondta – egyelőre ideiglenes szerződéssel foglalkoztatnak Szentesen. Lapunk értesülésére, miszerint Borzi Márta férjének a cége látná el a portaszolgálatot, úgy reagált a főigazgató: erre nem is kíván válaszolni, mert annyira méltatlan még a feltételezés is. Azt is hozzátette, hogy aki ilyet állít, annak azt bizonyítania kell.

Az új biztonsági szolgálat vezetője, Szilárd Balázs érdeklődésünkre elmondta: ők egy pesti cégnek, a Chilko & Császár Kft.-nek dolgoznak. Állítása szerint a csepeli kórházhoz semmi közük sincs. Elmondta azt is a szolgálatvezető, hogy nyolc-tíz munkatársa van, és nem a nővérszállón laknak, hanem azzal szemben egy kis házban. Szilárd Balázs azt is közölte lapunkkal, hogy legtöbbjük diplomás szakember, akik kellő intelligenciával és műveltséggel rendelkeznek, korábban kormányfőket kísértek. Van arról tudomása a biztonsági szolgálat vezetőjének, hogy Szentesen „eleinte volt egy kis morgás" a korábbiakhoz viszonyított szigorú fellépésükkel kapcsolatban. De Szilárd Balázséktól azt kérték, hogy katonás fegyelmet tartsanak a kórház területén, a betegellátás biztonsága érdekében.