Hibáztak a rendőrök

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-05 |

Fegyelmi eljárásban felelősségre vontak három szentesi rendőrt, akik a közelmúltban egy, a fürdő előtt történt halálesetnél helyszíneltek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferensétől tudjuk, felelősségre vontak három szentesi rendőrt, mert a helyszínbiztosítással kapcsolatos rendőri feladatait nem teljesítette maradéktalanul. Mint arról lapunkban korábban beszámoltunk, a szentesi fürdő előtt lett rosszul és halt meg nemrég a negyvenhat éves Janó László. A helyszínbiztosítást a rendőrség végezte. Az elhunyt hozzátartozói sérelmezték, hogy a halálesetet követő tizenkét órában senki nem értesítette őket a történtekről.

A városi kapitányság vezetője akkor elmondta: a kórházon kívül elhunytakkal kapcsolatban kötelezettsége van a rendőrökre, melyeket kollégái nem teljesítettek maradéktalanul. A halálesetnél jelen lévő dr. Pereczár György pedig azt mondta, az elhunyt nevét nem tudta kiolvasni a rendőrök által rendelkezésre bocsátott iratokból. A három érintett rendőrt a fegyelmi eljárás során felelősnek találták az ügyben.