Fergeteges koncert a Korda házaspárral
 Mindszenten, majd Szentesen is nagy siker volt

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-03 |

Utolsó állomásához érkezett Korda György és Balázs Klári Csongrád megyei koncertsorozata: a művészházaspár lapunk jóvoltából tegnap Mindszenten, majd Szentesen lépett fel. A közönség mindkét városban – ahogy korábban Vásárhelyen, Makón és Szegeden is – lelkes tapssal jutalmazta a szebbnél szebb dalok előadóit.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Karnok Csaba
A Délmagyarország és a Délvilág ajándéka volt előfizetőinek az az öt koncert, amelyet a Korda György – Balázs Klári énekes házaspár adott a megyében. A lapunkban megjelenő feladványt helyesen megfejtők között sorsoltuk ki a jegyeket. Épp úgy, ahogy két hete Vásárhelyen és Makón, a múlt héten pedig Szegeden, tegnap este Mindszenten és Szentesen is telt ház előtt lépett fel a művészházaspár.

A koncert kezdete előtti percekben érezhető volt a várakozás a teremben, mint kiderült, ugyanilyen érzésekkel készült a színpadra Korda György is. Az énekes ifjúkorában egy esztendőt töltött el a szentesi Damjanich laktanyában a légvédelemnél, mint mondta, az ágyúdurranásokra nem szívesen emlékszik, a sárgaborsó-főzelékkel körített fasírtra a kantinban viszont annál inkább. Szavai szerint azok a hölgyek, akiknek akkor udvarolt, ma nyilván már nagymamák, a városról tehát nagyon kellemes emlékei vannak. Feleségével együtt egybehangzóan diadalmenetnek nevezték a dél-alföldi koncertkörutat.

V. Fekete Sándor, lapunk főszerkesztő-helyettese a közönség köszöntésekor említést tett arról, hogy a lapunkban közölt cikkek sokszor a mindennapi életünkben jelen lévő gondokról, problémákról szólnak, a koncert viszont legyen a jókedv, az öröm ünnepe.

A hallgatóság soraiban ülő szentesi Molnár Ferencné valósággal rajongója Korda György és Balázs Klári muzsikájának, s boldogan vette tudomásul: nyert. A baksi Korom János Szentesen töltötte fiatalságát, akkoriban a fellépő művészek már sztárok voltak, baráti társaságokban olvasónk sokat táncolt erre a zenére, ezért döntött úgy, hogy a koncertet Szentesen hallgatja meg.

A művészek huszonöt éve énekelnek együtt, huszonöt éve házasok és tizenkét közös nagylemezük született. A slágerek ismerősen csengtek Mindszenten és Szentesen tegnap este, a Virágeső, vagy az Ugye, szeretsz még? című dalokat hatalmas tapssal jutalmazta a közönség. A szentesi fellépéssel véget ért a házaspár megyei koncertkörútja.


Két és fél ezer előfizetőnk a koncerteken

Korda György és Balázs Klári műsorát összesen 2400 szerencsés előfizetőnk élvezhette. Szegeden csaknem kétezren küldtek be helyes választ a Délmagyarországban és a Délvilágban feltett kérdésre, közülük hatszázötvenen vettek részt a koncerten az ifjúsági házban. Szentesről 548 jó megfejtés érkezett, a Tóth József Színházteremben ötszázan fértek el. A makói szerkesztőségben kétszáz jegyet adtunk át szerencsés előfizetőinknek, így tehát négyszázan hallgatták meg a híres művészeket. Hódmezővásárhelyen ezerszázan szerették volna őket hallani, s négyszázötvenen voltak vendégeink egy feledhetetlen estére, míg Mindszenten az összes érdeklődő olvasónk eljutott az előadásra.