Ábel Péter mesternégyese

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-02 | Mádi József

A futsal NB I-ben a szentesi gárda fölényesen verte a Budaörsöt, míg a szegedi csapat alaposan megszorította a bajnoki címvédő Csömört, amely a szerencsének is köszönhette egygólos sikerét.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Legrand-Szentes GBSC–Budaörs 12–6 (7–3)
Szentes, Dr. Papp László Sportcsarnok, 150 néző. Vezette: Gyertyás, Mihályi.
Szentes: Kajtár – Kerepeczky, Koncz, Jerney, Ábel. Csere: Bíró (kapus), Szabó Á., Varga Zs., Labádi, Dékány, Keller, Becsei. Játékos-edzők: Koncz Zsolt,
Szarvas Zsolt.
A szentesi gólszerzők: Ábel (4), Kerepeczky (2), Dékány (2), Szabó Á., Jerney, Koncz, Varga Zs.

A nyolcadik percben 5–0-ra vezetett a Szentes – nagyszerű start. Aztán egy kis rövidzárlatot kihasználva kétszer is betaláltak a vendégek. A budaörsiek ekkor kerültek legközelebb, három találatra a szentesiekhez. A folytatásban felváltva estek a gólok, és a hazai sikert semmi sem befolyásolta. A Legrand együttesében először játszott Ábel Péter, aki rögtön négy találattal mutatkozott be.

Koncz Zsolt: – Nagyon sok egyéni hibával tarkított meccsen a győzelmünk megérdemelt.

Csömör–Első Beton 5–4 (2–2)
Csömör, 100 néző. Vezette: Török, Nyekita.
Első Beton: Bodrogi – Szentágotai, Csúri, Dóra, Balog. Csere: Németh T. (kapus), Sándor, Kovács, K. Tóth, Fekete, Németh L., Rácz. Edző: Szabó Zsolt.
A szegedi gólszerzők: Csúri (3), Rácz.

A hazaiak a meccs elején elhúztak 2–0-ra, ám a vendégek Csúri duplájával – az egyiket kisbüntetőből szerezte – a szünet előtt egyenlítettek. Aztán megint jött a találkozó eleji forgatókönyv, azaz újra vezetett két találattal a bajnoki címvédő. A Beton szívósságát bizonyítja, hogy sikerült 4–3-ra felzárkóznia, majd 5–4-nél majdnem egyenlítenie.

Ám az elmúlt forduló hőse, a Kanárik ellen két találatot szerzett Dóra János három (!) másodperccel a vége előtt fölérúgta a kisbüntetőt.

Szabó Zsolt: – Döntetlen színezetű mérkőzésen a rutinosabb csapat nyert, amely ráadásul a szerencsével sem állt hadilábon.

További eredmények: Aramis–Cső-Montage 3–3, Siklós–Vasas 9–2, Miskolc–Békéscsaba 4–2, Kanárik–Pécs 8–1, szabadnapos: Abony.