A Szentes már a hétvégi, NB II-es bajnoki rajtra készül
 Paralia után Horgoson

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-28 | Mádi József

A hét végén a megyei NB-s gárdákból csak a Makó maradt meccs nélkül. Az FC Szeged a Görögországból hazatérése után tegnap Horgoson szerepelt, és nyert.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A megyei NB I/B-s csapatok közül a Makó FC edzőmérkőzés nélkül maradt. A Debrecen elleni idegenbeli találkozót a hajdúságiak lemondták, a helyette számításba jött Békéscsabával szembeni találkozó pedig a pálya alkalmatlansága miatt szintén elmaradt. Hír még a zöld-sárgák háza tájáról, hogy Magyar György után újabb játékos dőlt ki a sorból: az ősz óta a porcával bajlódó Podonyit ugyanis megműtötték.

A héten háromszor lépnek pályára a makóiak: szerdán Debrecenbe utaznak, csütörtökön Sándorfalván játszanak (17 óra), szombaton pedig Orosházán húznak szerelést.

Az FC Szeged labdarúgói szombaton értek haza a görögországi Paraliáról, és tegnap már pályára léptek a szerbia-montenegrói Horgos vendégeként. A harmadosztályú helyi gárda ellen Tresnyik és Szamosszegi találatával nyert a szegedi együttes.

Horgos–FC Szeged 0–2 (0–2)
Szeged: Balázsy – Babos, Szamosszegi, Czifrák – Szélpál, Ucsino, Bartyik, Tresnyik, Sztrapak – Ukics, Homma. Csere: Halász, Demirovics (kapusok), Varga F., Papdi. Edző: Marko Milosevic.
Gólszerzők: Tresnyik, Szamosszegi.

A Szentes együttese a hétvégi várható tavaszi bajnoki folytatás előtti utolsó edzőmeccsét játszotta a Martfű ellen. Török László csapatában Pribisalics és Tasi betegség miatt nem szerepelt. Játszott viszont a két új szerzemény, a szegedi Puskás Csaba és Stetakovics Márió.

Szentes–Martfű 6–0 (4–0)
Szentes: Kiri – Márics, Kádár, Koncz, Gyagya – Kerepeczky, Kislőrincz, Anka, Puskás – Barna, Kovács N. Csere: Bíró (kapus), Stetakovics, Ábel, Mihály. Edző: Török László.
Gólszerzők: Barna (3), Kerepeczky, Kislőrincz, Kovács N.

Az Algyőnek még néhány hete van arra, hogy a tavaszi kezdésre gondoljon. Kell is az idő Lóczi István tanítványainak, hiszen közülük Krajczár, Pálinkó és Kiszner sérüléssel bajlódik. Az algyőiek azonban nélkülük is kiváló eredményt értek el az NB I/B-s Orosháza vendégeként.

Orosháza–Algyő 2–2 (1–0)
Algyő: Dénes – Krisztin T., Rau, Kothencz, Krucsó – Huszárik, Sümeghy, Vass, Pataki – Kui, Zakar. Csere: Daró-
czi, Sebők, Szabados. Edző: Lóczi István.
Az algyői gólszerzők: Sebők, Zakar.

Az Algyő melletti másik NB III-as gárda, a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgói az elmúlt hetet hólapátolással töltötték el. Edzeni nem nagyon tudtak, csak egy felkészülési meccset játszottak, és azon Szentesen 3–1-re kikaptak.