Molnár Anett bizonytalan
 Négy szentesinek van esélye Madridba utazni

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-03-01 | Szélpál László

Március 8. és 13. között Madridban rendezik a nyári női vízilabda-világbajnokság selejtezőjét. A magyar válogatott 18 fős keretében négy szentesi pólós – Szremkó Krisztina, Kisteleki Dóra, Tóth Andrea és Molnár Anett – kapott helyett.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Július második felében Montrealban rendezik a vízilabda-világbajnokságot. A kanadai városba Madridon keresztül vezet az út. A mieink a franciákkal, a fehéroroszokkal, valamint a németekkel kerültek azonos csoportba. A kvartett első két helyezettje kvalifikálja magát a vébére. Egyelőre 18-an készülnek Faragó Tamás keretében. Madridba azonban csak 13 játékos utazik, a keretszűkítésre a hét végén kerül sor. A szövetségi kapitány titokként kezeli az utazók listáját, nagy kérdés, hogy a hétfőn induló repülőgépre a Hungerit-Szentesi VK-ból mennyien szállnak fel.

– Már az nagy megtiszteltetés számomra, hogy a kapitány engem is meghívott a válogatottba – mondta elöljáróban Molnár Anett, aki korábban a juniorválogatott tagjaként két Európa-bajnoki ezüstérmet őriz vitrinjében, de a világbajnoki negyedik helyét is büszkén emlegeti. – Még a múlt év decemberében szólt Faragó Tamás, úgy alakítsam az életemet, hogy az idei év első felében számítani tudjon rám. Január közepe óta minden szerdán találkozott a keret, a hosszabb összetartást mostanra időzítette.

Anett nagy tervekkel, ambícióval vágott neki a felkészülésnek, de mostanra egy kicsit elbizonytalanodott.
– Reálisan látom a helyzetem, ezért mondom, hogy kétséges az utazásom – folytatta a pólós. – A posztomon olyan kiválóságok szerepelnek, mint Drávucz Rita, Kisteleki Dóri, Pelle Anikó... Ahogy észrevettem, leginkább centerre és bekkre van szüksége az együttesnek. Mondjuk, annak idején játszottam centert is, de az már rég volt. A fejlődésem érdekében mindenképpen bővítenem kell a repertoáromat.
A mindössze húszesztendős vízilabdás elmondta, bizonyos szinten csalódna, ha nem kerülne be a szűkebb, 13 fős keretbe, de semmi esetre sem lenne elkeseredve.

– Az athéni olimpián hatodik helyen végzett gárdából szerintem tíz lány most is ott lesz a csapatban, a maradék három helyre nyolcan pályázunk. Ha nem sikerül a nagy álom, akkor sem történik tragédia, csinálom tovább. Még fiatal vagyok, biztos, hogy lesz lehetőségem nagy világeseményen is megmutatni, hogy mit tudok.


Első helyen az iskola

Jó két évvel ezelőtt lapunknak nyilatkozta Molnár Anett, nagy vágya, hogy Olaszországban belekóstoljon a légiósok életébe. Azóta már egy kicsit másképp gondolja, látja jövőjét. Természetesen továbbra is imádja a pólót, a fontossági sorrendben mégis az iskola került az első helyre. A szegedi jogi egyetemen, a JATE-n másodéves hallgató. Nemcsak a medencében megy neki, a tanulással sincs problémája, vizsgajegyei pár négyes kivételével rendre ötösök. Jó példa arra, miként lehet összeegyeztetni a sportot a tanulással.