Szolgálati lakásból orvosi rendelő Szentesen
 Ne a tűt lássa meg először a gyerek

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-28 | Balázsi Irén

Új gyermekorvosi rendelőt alakított ki a szentesi önkormányzat, amely tizenegymillió forintot fordított a beruházásra. A felújítási program keretében sorra újulnak meg az alapellátás intézményei.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A mesék birodalmában gyorsabban gyógyulnak a gyerekek. Fotó: Vidovics Ferenc
A szentesi önkormányzat programot készített a háziorvosi rendelők korszerűsítésére. Az alapellátást ugyanis lényegesnek tartják a betegségek megelőzése érdekében. A város legnagyobb lakótelepén, a Kertvárosban nemrégiben adták át az egészségügyi centrumot, ahol a háziorvosi rendelők mellett patika is épült. Legutóbb arról számoltunk be lapunkban, hogy modernizálták a Klauzál utcai létesítményt, ahol lift segíti a nehezen mozgó pácienseket az emeleti rendelőkbe. Ott alakított ki az önkormányzat egy sportorvosi vizsgálót is.

E modernizálási folyamat keretében a felsőpárti városrészben lévő Vörösmarty utcai háziorvosi körzetekben történt most jelentős változás.

Az épület utcai részén korábban volt egy szolgálati lakás, és abból alakíttatta ki az önkormányzat az esztétikailag is tetszetős gyermekorvosi rendelőt. A száztíz négyzetméter alapterületű épület rendbehozatala tizenegymillió forintba került, amelyből hétmilliót a területfejlesztési tanács pályázatán nyert a helyhatóság. A hiányzó pénzt pedig a város kasszájából tették hozzá. A tervezők a kis páciensekre is gondoltak, hiszen kialakítottak egy játszószobát is. Szirbik Imre polgármester úgy fogalmazott: tették ezt azért, hogy ne az injekciós tűvel találkozzon először a gyerek, és aztán sivalkodva meneküljön ki az orvosi rendelőből. Játékok veszik körül a kicsiket, akik mesefilmeket is nézhetnek.

Információnk szerint olyan jól érzik magukat az új egészségügyi létesítményben a gyerekek, hogy a legtöbbjük alig akar hazamenni.
Az alapellátás tárgyi feltételeinek javítását szolgáló projekt folytatódik. A Zolnay utcában új háziorvosi rendelő épül. A terveknek megfelelően a nyár végétől vagy az ősz elejétől már ott fogadja a betegeket dr. Zoltán László háziorvos.