Csodát művelt a Szeged Beton!

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-26 | Szélpál László

A férfi vízilabda OB I 17. fordulójában a Szeged Beton fantasztikus győzelmet aratott a Vasas ellen, viszont a Legrand-Szentes nem bírt a Szolnokkal.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Szeged Beton VE–Vasas 10–8 (2–2, 3–2, 3–2, 2–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Újszegedi sportuszoda, 300 néző. Vezette: Németh A., Vojvoda.
Szeged: BARÁT – ÁGNER 2, VARGA P., MOLNÁR P. 1, KOMLÓSI, TÓTH L. 1, LEHMANN 2. Csere: BOROS 1, PATAKI, PLÉZER, MUNKÁCSY, ÉLES 3. Megbízott edző: JUHÁSZ GYÖRGY.
Vasas: Németh Zs. – Mátyás, VINDISCH 2, Hesz, Varga D. 1, STEINMETZ B. 2, STEINMETZ Á. 3. Csere: Gombos, Kállay. Edző: Földi László.
Gól – emberelőnyből: 10/8, ill. 10/4. Négyméteresből: –, ill. 1/0.

A szegedi siker záloga: önfeláldozó játék. Fotó: Karnok Csaba
Meglepetésre készült a Szeged. Ez a döntetlent és természetesen a győzelmet is magában hordozta az Euroligában a nyolc közé jutott Vasas ellen. Kellettek ugyanis a pontok, hiszen a Beton még nem mondott le arról, hogy az alapszakaszt a negyedik helyen zárja. Az eltiltott Gyöngyösi András – az angyalföldiekkel szemben Juhász György szakosztály-igazgató helyettesítette – alakulatában mindenki tisztában volt azzal, ez csak bravúrral, bravúrokkal valósítható meg.

Sajnálhatja, aki lemaradt a mérkőzésről. A Szeged megmutatta, mekkora erő lakozik benne. A játékosok nem ismertek elveszett labdát, egymást biztatva, kisegítve, fantasztikus elánnal pólóztak. De ez még nem lett volna elég a kiváló Vasas ellen, szerencsére a fegyelmezett játék pompás teljesítménnyel is párosult.

Felváltva estek a találatok, a Szeged 3–2-ig vezetett. Az egész meccs alatt egyedül ekkor állt be egy kis rövidzárlat a játékukba, de ahogy rendezték soraikat, ismét kezükbe vették az irányítást. Éles irgalmatlan erejű bombákat küldött kapura, Tóth Laci, remekül centerezett, Barát nagyokat védett, Ágner pedig két gólt szerzett! A felsorolást még hosszasan lehetne folytatni, a lényeg: mindenki tudása legjavát nyújtotta.
Csakis így lehetett legyőzni a két olimpiai bajnokkal, a Steinmetz testvérekkel felálló Vasast. Onnantól kezdve, hogy Ágner 10–7-re alakította az eredményt (ekkor hét másodperc híján két perc volt hátra), a nézőközönség kórusban kiabálta: „Szép volt, fiúk!" De még milyen szép volt.

Juhász György: – Az idény legjobb játékával megérdemelten nyertünk. Nagyon boldogok vagyunk!

Legrand-Szentesi VK–Szolnok 6–6 (0–0, 2–2, 1–2, 3–2)
OB I-es férfi vízilabda-mérkőzés. Szentes, ligeti uszoda, 300 néző. Vezette: Székely, Báthori.
Szentes: Horváth T. – Berki 1, Szebeni 1, Németh, Torday, Juhász 2, Vígh 2. Csere: Szénászky, Szabó N. Edző: Vidumanszky László.
Szolnok: Veres – Bell 1, Boros Z., Krasznai, BABAY 2, Broome, BALOGH Z. 2. Csere: Hangay 1, Mohi. Edző: Lukács Dénes.
Gól – emberelőnyből: 8/2, ill. 6/5. Négyméteresből: 1/1, ill. –.

A szentesiek szerettek volna visszavágni a szolnokiaknak a novemberi 5–3-as vereségért. Az első negyedben ezért nem sokat tettek, vagyis nem lőttek gólt. Persze ez a megállapítás a vendégekre is igaz. A folytatásban általában a Szolnok vezetett, a Kurca-partiak pedig „úsztak" az eredmény után, mindig sikerült egyenlíteniük. A házigazdák az emberelőnyös helyzetek rosszabb értékesítése miatt nem tudták otthon tartani mindkét pontot, ugyanez a mutatója a szomszédvárnak viszont imponálóan jó.
Vidumanszky László: – Tudtuk, hogy rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk, ebben nem is kellett csalódnunk. Egy pontot szereztünk, lehet, hogy ez is sokat számít majd a végelszámolásnál.

A péntek esti meccsek után ma ismét vízbe ugranak a csapatok. A 18. fordulóban a Legrand-Szentesi VK hazai medencében (18 óra) fogadja a Neptunt, míg a Szeged Beton tévés meccset (Sport 1, 18.15) vív a bajnoki címre hajtó Eger otthonában.