Elkezdődött a tavaszi karnevál Szentesen
 Dobszóval, busókkal búcsúzik a tél

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-26 | Blahó Gabriella

Elkezdődött tegnap a télbúcsúztató karnevál Szentesen. A város főutcáján délután fergeteges jókedvet varázsoltak a szlovén busók, dobosok és ostorpattogtatók.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hölgyrablás busó módra. Fotó: Vidovics Ferenc
Hagyománnyá lett a tavaszköszöntő karnevál Szentesen, mely valódi látványosságot ígér. Tegnap délután meglepetést okoztak a főutcán jelmezbe és népviseletbe öltözött szlovénok, akik a tőlük megszokott magas színvonalon szórakoztatták a népet. Lovashintón népviseletbe öltözött lányok a fiúk ölében ültek, nyitott platós autón zeneiskolai növendékek doboltak afrikai ritmusokat, az ostorpattogtatók csattogásaitól volt hangos a belváros.

A mulatság ma folytatódik, s egész napon át tart. Reggel kilenckor kezdődik a picúrok farsangja a sportcsarnokban, a mellette lévő területen kilenctől délután négyig tart nyitva a gasztronómiai és kézművesudvar, ahol negyedtizenkettőkor lekváros fánk várja az arra járókat. Délután egy órakor lesz a nagyok jelmezversenye a csarnokban, négykor újra utcai karnevál, majd ötkor kezdődik a látványos téltemetés tűzzsonglőrökkel az ifjúsági parkban. Hét előtt néhány perccel újra busójárás a sportcsarnokban, hétkor pedig díjkiosztó gála. Mindezek után riói hangulatot varázsol a Salsa tropical show, Gáspár Laci énekel. Az estet kilenckor Raiffeisen-lufieső zárja.