Követi az inflációt a szauna ára is
 Száz forint a hajszárítás a szentesi gyógyfürdőben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-26 | Balázsi Irén

Ellenzéki helyhatósági képviselők nehezményezték, hogy a szentesi gyógyfürdőben fizetni kell a hajszárítóért, és sokba kerül a belépő a szaunába. A kórház főigazgatójának tájékoztatása szerint olyan hajszárítót szereznek majd be, amelyet ingyen használhatnak a vendégek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A gyógyfürdőben használt hajszárítókat érintésvédelmi szempontból is ellenőrzik. Fotó: Tésik Attila
A szentesi önkormányzati testület ülésén tette szóvá a polgári összefogás frakciójának a tagja, Karikó-Tóth Tibor képviselő, hogy a szervezetileg a Dr. Bugyi István Kórházhoz tartozó gyógyfürdőben ha valaki hajszárítót akar használni, azért külön kell fizetnie. A képviselő azt is állította: a létesítménybe otthonról visznek be hajszárítókat, és a vendégek száz forintért vehetik azokat igénybe. A szintén jobboldali képviselő, Dömsödi József azt nehezményezte, hogy az inflációt meghaladó mértékben emelték az árat a fürdőben, s a drága belépőért nem kapnak pluszszolgáltatást. Példaként említette a szaunát, melynek igénybevételéért 1200 forintot kell megtéríteniük a vendégeknek.

A megyei önkormányzat szentesi kórházának főigazgatója, dr. Borzi Márta a képviselők bejelentésére azt válaszolta, hogy a hajszárító használatáért már 2003-ban is fizetni kellett. Akkor még hetvenöt forint volt e szolgáltatás ára. A főigazgatónő kizártnak tartja, hogy bárki is bevitt volna a gyógyfürdőbe hajszárítót, amelynek használatáért pénzt kért volna. A létesítményben kölcsönözhető eszközökért a kórház üzemeltetőként felelősséget vállal. Ezeket az elektromos szerkezeteket ugyanis rendszeres érintésvédelmi, tűzvédelmi és szabványossági felülvizsgálatnak vetik alá. A gyógyfürdőben egyébként a főigazgatónő tájékoztatása szerint olyan hajszárítók felszerelését tervezik, amelyeket ingyen használhatnak a vendégek.

A fürdőjegyekkel kapcsolatos felvetésre dr. Borzi Márta úgy reagált, hogy Szirbik Imre polgármesterrel egyeztették a díjtételeket, majd tájékoztatást adtak az árakról az intézményt fenntartó megyei közgyűlésnek. A gyógyfürdőben – mivel nem különíthetők el a termálvizes medencék a szaunától – egységesen 1200 forintot kell a belépőért fizetniük a látogatóknak. A főigazgatónő szerint az infláció mértékének megfelel a jegyár, amely korábban 950 forint volt. Egyébként pedig hétköznap reggel 8 órától délig kedvezményesen vehetik igénybe a látogatók a létesítmény szolgáltatásait.