Kétszer hazai vízben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-24 | Szélpál László

Bebiztosíthatja hetedik helyét a Legrand-Szentesi VK a férfi vízilabda OB I alapszakaszában. Amennyiben pénteken Somogyiék legyőzik a Szolnokot, szombaton pedig a Neptunt (mindkét mérkőzés 18 órakor kezdődik a szentesi ligeti uszodában), nyugodtan készülhetnek az 5–8. helyért kezdődő rájátszásra.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Az alapszakasz második körének elején ráijesztett szurkolóira a Legrand-Szentesi VK férfi vízilabdacsapata. Vereséget szenvedett a Fraditól, a BVSC-től és a Domino-BHSE-től. Utána viszont a két remek 12–6-os győzelemtől – a szenvedő „alany" az Ybl és az OSC volt – helyreállt a gárda játékosainak önbizalma. Azt tartja a mondás, hogy evés közben jön meg az étvágy. Valahogy így vannak ezzel a szentesiek is.

– Győzni szeretnénk pénteken a Szolnok, szombaton pedig a Neptun ellen is – jelentette ki Vidumanszky László, a Legrand edzője. – Mivel mindkét találkozót hazai medencében játsszuk, nem veszíthetünk pontot.
Nagy bajban lett volna a Szentes, ha az elmúlt hét végén rendeznek fordulót. A keretből heten(!) voltak betegek, akadt olyan nap, amikor csak hat pólósnak vezényelt foglalkozást a szlovákiai mester.

– Mindenki meggyógyult, elszántan várjuk vetélytársainkat – folytatta a tréner. – Főleg a Szolnokot, amelytől ősszel 5–3-ra kikaptunk. A mai napig fáj az a vereség, emlékszem, 3–2-es vezetésünknél többször is hibáztunk ordító helyzetben. Hajt bennünket a nemes bosszú!
Amennyiben ezt a hetet négy ponttal zárják a szentesiek, némi túlzással nyugodtan hátradőlhetnek karosszékükben, hiszen elmondhatják: az alapszakasz hetedikjeként biztosították helyüket az 5–8. helyért kezdődő rájátszásban.