Sportcsarnokban alszanak gazdáink

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-23 | Korom András

Mégsem kellett sátorban aludniuk a fővárosban tüntető Csongrád megyei gazdáknak az első éjszaka: a Matáv Postás-sportcsarnokában pihenhettek, tisztálkodhattak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Meglepődtek a Budapesten tüntető Csongrád megyei gazdák, amikor hétfőn öt-hatszáz fős ünneplő tömeg várta őket teával, pogácsával és szendvicsekkel. A hetven gazda eredetileg unszimpátiára számított. Bár a Felszabadulás téren egyhetes sátorozásra készültek, mégsem kényszerültek a hideg sátorban és hálózsákban aludni. Mint azt Kispál Ferenctől, a Magosz helyi elnökétől megtudtuk, a Matáv XIV. kerületi Postás-sportcsarnokában 18 tüntetőt szinte szállodai körülmények között helyeztek el, de a többieknek sem kellett fagyoskodniuk, hiszen a csarnok fűtött helyiségeiben kaptak éjszakai hálóhelyet. A szállás ráadásul közel, alig három-négy kilométerre található a Felszabadulás tértől.

– Fürödhettünk, borotválkozhattunk, ezért reggel kipihenten ébredtünk, hogy a déli tüntetés előtt elvégezzük az utolsó simításokat az átnyújtandó petíciónkon, melyet az érdekképviseleti szervek délelőtt sorra aláírtak – mondta lapunknak Kispál Ferenc tegnap nem sokkal azelőtt, hogy megkezdődött volna a Kossuth téri tüntetés.