Műfüvön kapott ki a Makó
 Egy félidőn keresztül jól tartotta magát a Csongrád

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-21 | Szélpál László

Az NB-s Csongrád megyei labdarúgócsapatok két előkészületi mérkőzést játszottak a hét végén. Az NB I/B-s Makó FC az élvonalbeli Honvédtól kikapott, míg az NB II-es Szentes legyőzte a megyeegyes Csongrádot.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Bp. Honvéd–Makó FC 3–0 (2–0)
Budapest, Építők pálya, 400 néző. Vezette: Jármer.
Honvéd: Takács T. (Erdélyi) – Hornyák, Budovinszky, Lázár, Takács Z. (Mészáros) – Dobos (Dancs), Zana (Kozarek), Vadócz, Vén – Herczeg, Bojtor. Edző: Szurgent Lajos.
Makó FC: Kovács K. (Czirbus) – Turján (Kondacs), Magyar, Kazán (Fülöp) – Bagi (Podonyi), Mórocz (Brakszatórisz), Tóth Cs., Szűcs, Horváth L. (Juhász) – Varga R., Bernáth (Hadár). Edző: Takács Zoltán.
Gólszerzők: Zana, Herczeg, Vén.

Ezt is megélhették a makói labdarúgók. Eddig ugyanis még egyetlen alkalommal sem futballoztak műfüvön. A „nagy pillanat" az elmúlt hét végén jött el: a fővárosban az élvonalbeli Budapest Honvéd ellen mutathatták meg a zöld-sárgák, hogy a számukra fölöttébb furcsa borításon sem jönnek zavarba, azon is otthonosan mozognak.

Ami a végeredményt illeti, ahogy mondani szokás, nem borult a papírforma. De ez csalóka kicsit, hiszen a Maros-partiak mezőnyben teljesen egyenrangú ellenfelei voltak Szurgent Lajos legénységének. A honvédosok az első félidőben kétszer célozták meg a kaput, az a makóiak pechje, hogy mindkét kísérlet góllal zárult. Ezt leszámítva semmiben sem nőttek a Csongrád megyeiek fölé.

A fordulást követően több helyzet adódott az ezen a mérkőzésen nem a középpályán, hanem a támadók között szerepet kapott Varga Róbert és társai előtt is, de ahogy a korábbi edzőmeccseken, úgy ezen is probléma adódott ezek értékesítésével. A vereségnél sokkal jobban bosszantotta a makóiakat, hogy ismét megsérült a csapatkapitány, Magyar György.

Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a védőnek nem a műtött lábát érte a rúgás, így remény van arra, hogy most csak egy hetet hagy ki.
A Makó FC ezen a héten kétszer lép pályára edzőmeccsen: ha a pályaviszonyok lehetővé teszik szerdán 17 órakor a Békéscsabát fogadja, szombaton pedig a szintén élvonalbeli Debrecenben vendégeskedik.

Szentes–Csongrádi Tiszapart SE 4–0 (0–0)
Szentes, 100 néző. Vezette: Bánfi.
Szentes: Kiri (Bíró) – Kerepeczki, Márics (Stetakovics), Kádár, Gyagya – Tasi, Anka (Páger), Koncz Zs., Ábel – Barna Cs., Kovács N. Edző: Török László.
Csongrád: Tóth – Bánfi, Forgó, Lovas – Kovács – Lévai, Farkas, Somodi, Keller – Bagi, Bertók. Játszott még: Palatinusz (kapus), Versegi, Deli, Kocsis, Szabó, Deák. Edző: Kurucz István.
Gólszerzők: Barna Cs. (2), Kádár, Kerepeczki.

Bokáig érő sárban jobbára csak dagonyáztak a csapatok. A pálya széle még úgy ahogy elfogadható állapotban volt, ezért többnyire ott próbáltak támadást kezdeményezni a játékosok. Az első félidőben remekül tartották magukat a keményen, de sportszerűen futballozó csongrádiak. A fordulást követően már lényegesen jobban koncentráltak az ellenfél kapuja előtt a szentesiek, akiknél sérülés miatt ezúttal Pribiszalics, Kislőrincz és az FC Szeged együtteséből igazolt Puskás is hiányzott.
A Szentes kedden az Algyőt fogadja edzőmeccsen, csütörtökön pedig a HFC vendészeretetét élvezheti. Az időpontok egyelőre még nem ismeretesek.