Szentesen Bertók Róbert lett az év sportolója
 A tehetséges fiataloknak díjat osztott a hét végén

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-21 | Blahó Gabriella

Szentes kiváló sportolóit köszöntötték a városi sportcsarnokban. Az elmúlt évben kiemelkedőt nyújtó trénerek és sportolók mellett számtalan csapat kapott elismerést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk

Világbajnok a legjobb

Hagyomány már Szentesen, hogy a következő év elején az elmúlt esztendőben kiemelkedően jó eredményeket elérő sportolókat a város vezetése elismerésbe részesíti. A 2004-es teljesítmények alapján a Nemzeti Sportváros év sportolója címét Bertók Róbert kick-box-világbajnok vette át Szirbik Imre polgármestertől. A Bázelben amatőr kategóriában nyújtott teljesítményéért kapta a fiatal versenyző a díjat, aki egyébként edzőként is szép sikereket tudhat magáénak. Az év edzője cím birtokosa Tóth Gyula mester, aki a Legrand-Szentesi VK trénereként az elmúlt évben története során másodszor nyerte el a Komjádi-kupát. Életműdíjat Muzsik Jánosné testnevelő tanár kapott harmincesztendős nevelői munkájáért.

A polgármester a sportcsarnokban arról beszélt, a város büszke fiaira és leányaira, akik teljesítményükkel messze viszik Szentes jó hírét. Megemlékezett az edzői munka fontosságáról, hangsúlyozva, hogy a trénerek a felkészülés legnehezebb pillanataiban mindig ott állnak tanítványaik mellett, s boldog, célratörő embereket nevelnek. Szirbik megfogalmazta azt is: csak a sportszerű győzelem íze lehet igazi.

Béres bemutatója

A díjak átadása közben Béres Alexandra és csapata szórakoztatta a teremben összegyűlt ünneplőket. A fitnesz világbajnoknő igazi meglepetést okozott, hiszen a látványos bemutatók után megtornáztatta a székeken punnyadókat. Az öltönyben, elegánsan érkező úriemberek Alexandra kérésére végül egymás vállát masszírozták: az alpolgármester a polgármesterét, a polgármester az olimpiai bajnokét – Kovács Antal, Barcelona csillaga volt a rendezvény díszvendége. Tőle vettek át elismerést az elmúlt évben mutatott sportsikereikért a fiatalok, a bajnoki kézszorítás feltehetően erőt ad a jövőbeli teljesítményekhez. A „Kapkodd a lábad" játékos sportvetélkedőn országos második helyet szerzett Rigó Alajos diákotthon növendékei (edzőik Nikov Fórián Erika és Hering Viktor), a Sulipólón szépen szereplő csapatok, a vízisportklub játékosai (edzőik Benedek Tibor, Oltyán Gyula, Kozák László), az országos gyermek vidékbajnokságon első helyet szerzett vízilabdázók Kádár József irányítása mellett, az OB I-es női magyar bajnokságon második helyet szerzett csapat Pengő László felkészítése révén, a Komjádi-kupán első helyen végzett Legrand-Szentes Vidumanszki László edző csapata.

A László, Szögi páros

A felnőtt, junior kategóriákban elismerést kapott a várostól László Csaba és Szögi Szilvia táncos – a hazai táncsport történetében az első pár, akik világkupán képviselték hazánkat és Szentest. A szenior úszók közül sokan kaptak kitüntetést kitartásukért, Bertók Róbert tanítványai: Varjas Zsolt low-kick kategóriában és Lakatos András, valamint Závogyán Csaba full-contact kategóriában nyújtott teljesítményükért. A quadriatlonisták közül Talmácsi Nikolett, Molnár Jánosné az amatőr teke országos bajnokság harmadik helyért, Kovalovszki Bence és Dohány Péter sporthorgász, valamint a tradicionális íjászok, Némedi Márk és Harmat Levente.