Harmadik helyen a Hungerit
 A Domino-BHSE-Polo neve először került fel a Magyar Kupára

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-21 | Szélpál László

Nem úgy alakult a Hungerit-Szentesi VK számára a Magyar Kupa négyes döntője, ahogy azt előzetesen elképzelte. Kistelekiék nem jutottak be a fináléba; akárcsak egy évvel ezelőtt, most is a harmadik helyen végeztek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi női pólócsapat egyértelműen a döntőbe jutást tűzte ki célul a Magyar Kupában. Erre reális esély mutatkozott, hiszen az elődöntőben a Domino-BHSE-Polóval kellett összecsapni. Igaz ugyan, hogy a bajnokságban a fővárosiak legyőzték a szentesieket, de azt a meccset a fővárosban játszottak. Az MK-t viszont Kazincbarcikán bonyolították le, így bizakodóak voltak Siposék.

Az első elődöntőn érvényesült a papírforma, a címvédő Dunaújvárosi Főiskola magabiztosan verte a BVSC-t. A hungerites lányok természetesen elsősorban a Duna-partiakat figyelték árgus szemekkel,mert úgy gondolták, a fináléban velük találkoznak.

Ez nem volt kincstári optimizmus részükről, hiszen a második elődöntőt nagyszerűen kezdték a Domino ellen. A telefonosok nem akartak hinni a szemüknek, ugyanis néhány perc elteltével már 3–0-ra vezettek a szentesiek. Kisteleki nyitotta meg a gólok sorát, aztán pedig Tóth Andrea duplája következett. Könnyen lehetett volna 4–0 is, csakhogy az előnyből elengedett lövés a kapufán csattant, a másik oldalon pedig Györéék kétszer is eredményesek voltak fórban. Ennek ellenére a negyedet 4–3-ra hozták Döméék.

Minden jel arra mutatott, hogy szoros meccsen harcolja ki az egyik gárda a fináléba jutást. Csakhogy 4–4-nél történt valami. A Szentes edzője úgy gondolta, hogy újból vezetésre tett szert csapata. Szremkó Krisztina lövése után ugyanis kettős sípszó hangzott el, Marnitz játékvezető is középre mutatott, a tréner pedig cserélt: vízbe küldte Molnár Anettet és Sipos Editet. És akkor megint felharsant a bíró sípja. Mint kiderült, nem adta meg a gólt, azt mutatta, hogy kontrafault történt, a Domino szabaddobással hozhatja játékba a labdát. Mindenkit megtévesztett, még a budapestieket is, de szenvedő alanya csak a Szentes lett. Molnárt és Sipost cserével végleg kiállította, a Domino pedig négyméterest dobhatott. A két erősségét elveszítő Csongrád megyeiek bár nagyon igyekeztek, már nem tudták a lépést tartani. Pláne úgy, hogy reklamálásért Kistelekit is kiállították. A rutinos, meghatározó játékosok közül csak Szremkó és Tóth Andrea maradt a vízben, de influenzával küszködve, csodákra ők sem voltak képesek.

A csalódott szentesiek harmadik helye a kisdöntőben egy pillanatig sem forgott veszélyben, az mindent elmond a két együttes közötti jelentős tudásbeli különbségről, hogy a második negyed vége felé már 6–0-ra vezettek Hegedűsék. Különösen Kisteleki volt elemében, de ez csak sovány vigaszt jelentett Szabóéknak.

A Magyar Kupát végül hatalmas meglepetésre – fennállása során először – a Domino nyerte a toronymagas favoritnak számító Dunaújváros előtt.
Kozák László: – Sajnálom, hogy ilyen megalázó körülmények között kellett játszani az MK-ért... Játékosaimról nem tudok rosszat mondani, mindenki igyekezett tudása legjavát adni. Nem volt szerencsénk. Bár a minimális célt teljesítettük a bronzérem megszerzésével, személy szerint jómagam kudarcként éltem meg, hogy nem jutottunk a döntőbe.

Eredmények, elődöntő: Dunaújvárosi Főiskola–BVSC 12–5 (4–2, 2–0, 3–2, 3–1), gólszerzők: Benkő T. 4, Bujka B. 3, Primász, Brávik 2-2, Benkő N., ill. Takács O., Csavajda 2-2, Gruber. Domino-BHSE-Polo–Hungerit-Szentesi VK 12–6 (3–4, 3–0, 3–2, 3–0), g.: Ipacs, Tóth L. 3-3, Tomaskovics, Kiss A. 2-2, Tóth I., Péteri, ill. Tóth A. 3, Kisteleki, Molnár, Hegedűs. A 3. helyért: Hungerit-Szentesi VK–BVSC 9–7 (3–0, 3–1, 3–2, 0–4), a szentesi gólszerzők: Kisteleki 5, Szremkó 2, Szabó X., Sipos. Az 1. helyért: Domino-BHSE-Polo–Dunaújvárosi Főiskola 7–6 (1–2, 1–1, 3–2, 2–1), g.: Tóth I., Györe A., Ipacs 2-2, Tomaskovics, ill. Bujka B., Primász 2-2, Brávik, Bódi.

A Magyar Kupa négyes döntőjének végeredménye: 1. Domino-BHSE-Polo, 2. Dunaújvárosi Főiskola, 3. Hungerit-Szentesi VK (Döme, Brezovai – kapusok; Sipos, Kisteleki, Molnár, Szremkó, Tóth A., Huszka, Szabó X., Pengő, Dalmády Sz., Hegedűs – mezőnyjátékosok; edző: Kozák László), 4. BVSC.


Mostohának elkönyvelve

A Magyar Vízilabda-szövetség egyértelműen kifejezésre juttatta, milyen szinten is kezeli a női vízilabdát. Az még a kisebbik rossz döntésnek számított, hogy olyan helyszínen – történetesen Kazincbarcikán – rendezték meg a Magyar Kupa négyes döntőjét, ahol semmilyen hagyományokkal nem bír a sportág. Némi túlzással arrafelé azt sem tudják az emberek, hogy egyszerre mennyi játékos tartózkodhat a medencében... Mondom, ez még hagyján, az viszont kimondottan arcátlanság, hogy egyetlen nap alatt, néhány órán belül letudták mind a négy találkozót. Úgy látszik, ennyi értéke van hazánkban a női pólónak...