Négy szentesi a válogatott keretben

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-21 |

Négy szentesi vízipólós (Kisteleki Dóra, Szremkó Krisztina, Molnár Anett, Tóth Andrea) is tagja a Faragó Tamás szövetségi kapitány által kijelölt a vb-re készülő női keretnek.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A világbajnoki szereplés kiharcolását kötelezőnek tartja, mi több: a kvalifikáción szeretne az első helyen végezni csapatával Faragó Tamás, a női vízilabda-válogatott olimpiai bajnok szövetségi kapitánya, aki mától szűkített kerettel kezdi meg a közvetlen felkészülést a nyári vb-re selejtező, március 8. és 13. között esedékes madridi tornára.

– A listámon 18 név szerepel, s a közös munkától azt várom, hogy ütőképes együttessel vegyünk részt a spanyolországi világbajnoki selejtezőn, amelyet szeretnénk megnyerni. Egyébként a négy közé kerülés, s ez által a kijutás a júliusi montreali vb-re, nemcsak természetes, hanem egyenesen kötelező feladat számunkra – nyilatkozta a kapitány az MTI-nek. – A csoportunkban nem jelenthet gondot a fehérorosz, a francia és a német válogatott, a folytatásban azonban a holland és a spanyol együttes már megfelelő erőt képvisel. Ami gond számunkra, hogy a válogatott Olaszországban játszó idegenlégiósai csak március 3-án jöhetnek haza, így összesen öt komplett edzésre lesz módom a teljes csapattal. De megoldjuk.

A válogatott keret névsora, kapusok: Horváth Patrícia (Domino-BHSE-Polo), Serfőző Krisztina (Egri VK), Tóth II Andrea (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO); mezőnyjátékosok: Györe Anett, Ipacs Barbara, Tomaskovics Eszter, Tóth Lilla (Domino-BHSE-Polo), Benkő Tímea, Zantleitner Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola-ELCO), Kisteleki Dóra, Molnár Anett, Szremkó Krisztina, Tóth I Andrea (Hungerit-Szentesi VK), Drávucz Rita (Fiorentina, Olaszország), Győri Eszter (Los Angeles USC, Egyesült Államok), Pelle Anikó (Orizzonte, Olaszország), Stieber Mercedes (Fiorentina, Olaszország), Valkay Ágnes (Volturno, Olaszország).