Barcikára figyel Szentes
 Az MK-ezüst is szép siker lenne a Hungerittől

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-19 | Szélpál László

Kazincbarcikán ma rendezik a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét. A Hungerit-Szentesi VK délelőtt a Domino-BHSE-Polo elleni elődöntőben harcolhatja ki a délutáni fináléban való szereplést.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A spórolás vezérelte a Magyar Vízilabda-szövetség vezetőit. Azt találták ki ugyanis, hogy bőven elég egyetlen nap arra, hogy megrendezzék a legjobb női csapatok részére a Magyar Kupa négyes döntőjét. Egy évvel ezelőtt Hódmezővásárhely, ma pedig egy újabb vidéki helyszín, Kazincbarcika ad otthont a finálénak. Az elődöntőkre délelőtt, a helyosztókra délután kerül sor.

A korai kezdés cselekvésre kényszeríttette a Hungerit-Szentesi VK vezetőit. Eszük ágában sem volt ugyanis hajnali órákban buszra „tenni" a lányokat. Így már tegnap délután két órakor elindult velük a jármű, amellyel Eger felé vették az irányt. Az érkezést követően rögvest edzést vezényelt a lányoknak Kozák László edző. Ez természetesen rendjén is lenne, a dolognak azonban akadt egyetlen „apró" szépséghibája: nem az ország legszebb uszodájában, a Bitskeyben mozogtak Molnár Anették, hanem a nyitott Bárányban...

– Bár sok a betegünk, de muszáj volt edzenünk. Mivel itt kaptunk vízfelületet, jobb híján itt tartottuk meg a foglalkozást. Csak remélni merem, hogy Kisteleki, Szremkó, Döme és Tóth Andi mellett mások nem betegednek meg – közölte lapunkkal a tréner.
Az edzéssel különösebben nem kellett kapkodni, hiszen az éjszakát is a Heves megyei székhelyen töltötték Döméék.

– A Dominóval vívjuk az elődöntőt, és én biztosra veszem a győzelmünket annak ellenére, hogy a legutóbbi két találkozót egyaránt elvesztettük ellene – nyilatkozta optimistán Kozák. – Az őszi, fővárosi bajnokin hihetetlenül bután pólóztunk, a januári előkészületi viadalon pedig nem volt velünk csapatkapitányunk, Szremkó Kriszta. A szentesi középdöntőben a vereség ellenére tetszett a teljesítményünk a Dunaújváros ellen, ha azt a játékot sikerül megismételnünk, vagy legalább csak megközelíteni, akkor simán nyernünk kell.

Az edző még elmondta, javulást vár a széleken játszóktól, akiknek az lesz az elsődleges feladatuk, hogy úgy is viselkedjenek, mint az igazi szélsők. Ez azt jelenti Kozáknál, hogy Huszkáéknak helyezkedéssel meg kell teremteniük a helyet, a helyzetet az átlövőknek. Többek között ezen is múlhat a Hungerit sikere.

Mert legyünk őszinték, ezalatt azt kell érteni, hogy a szentesiek bejutnak a fináléba. A jelenlegi helyzet ugyanis az, hogy a kupasorozatban négyszer diadalmaskodó Dunaújvárosi Főiskola kimagaslik a honi mezőnyből, az a gárda, amely akár a bajnokságban, akár az MK-ban ezüstérmet szerez, az bizony kihúzhatja magát.


Négyes döntő

Kazincbarcikán ma délelőtt először az elődöntőkre kerül sor a női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjében. A Dunaújvárosi Főiskola 10.15-kor a BVSC-vel, a Hungerit-Szentesi VK 11.30-kor a Domino-BHSE-Polóval csatázik. A párharcok vesztesei 15 órától a 3. hely kérdéséről döntenek, a győztesek 16.15-től a fináléban csapnak össze.