Hétköznap délelőtt nincs látogatás a szentesi kórházban
 A szabály nem lett szigorúbb, csak betartatják

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-19 | Balázsi Irén

Felháborítónak tartják a szentesiek, hogy hétköznap csak délután, másfél óráig van látogatás a városi kórházban. Egy hozzátartozó szerint aki délutáni műszakban dolgozik, nem juthat be a családtagjához, mert a portánál udvariatlanul viselkedő személyzet állja el az útját.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Hétköznap délelőtt mindig zárva a kapu. Fotó: Tésik Attila
Felháborítónak tartják a szentesiek, hogy hétköznap csak délután, másfél óráig van látogatás a városi kórházban. Egy hozzátartozó szerint aki délutáni műszakban dolgozik, nem juthat be a családtagjához, mert a portánál udvariatlanul viselkedő személyzet állja el az útját. Az egészségügyi intézmény gazdasági igazgatója elmondta: ők csak be akarják tartatni az előző vezetés által meghatározott látogatási rendet, a betegek és a dolgozók érdekében.

Többek véleményét tolmácsolva mondta el lapunknak a szentesi Darabos Ferenc, hogy hétköznap alig tudnak bejutni az édesapjához a Dr. Bugyi István Kórházba, mert csak délután, és csak fél 5-ig van látogatás. A férfi feleségének is fekszik hozzátartozója bent, és mint mesélte, úgy bántak a nejével a portán az őrző-védő szolgálat emberei, hogy sírva fakadt az asszony a kapuban. Olvasónk feleségét csak nagy könyörgések árán engedték be vagy tíz percre.

Azzal egyetért Darabos Ferenc, hogy az egészségügyi intézményben szabályozzák a látogatást, ám az ilyen merevséget nem tudja elfogadni. Az sem elfogadható számára, tette hozzá, hogy minden hozzátartozót büntetnek az új látogatási renddel azért, mert felelőtlen emberek korábban elloptak különböző dolgokat a kórházból. Azt is kifogásolta a férfi: aki délutános műszakban dolgozik, hétköznap sohasem juthat be a kapun, mert délelőtt nincs látogatás.

A kórház gazdasági igazgatója, Farkas József lapunknak azt nyilatkozta: nem szigorították meg a látogatási rendet, csak azt igyekeznek betartatni, amit még az előző vezetés határozott meg. A látogatás javasolt rendszere – az igazgató szerint – a betegek és a szakdolgozók érdekeit szolgálja. Az őrző-védő szolgálat munkatársai a jövőben is beengedik a látogatási időn kívül is a hozzátartozókat, amennyiben az indokolt.

Egyébként pedig azért tartatják be a látogatás régi rendjét, mert az utóbbi időben egyenesen átjáróház lett a kórház. Ennek elkerülése érdekében a hét minden napján délután 3-tól fél 5-ig van látogatás, szombaton és vasárnap, valamint ünnepnapokon délelőtt is kinyitják a kaput 10 és 11 óra között. Farkas József különben személyesen ellenőrizte, hogy a portaszolgálat munkatársai miként viselkednek a látogatókkal és az egészségügyi dolgozókkal. Az igazgató megígérte: még egyszer felhívja a figyelmét az őrző-védő szolgálat alkalmazottainak az udvariasságra. Ugyanakkor azt kéri a betegek hozzátartozóitól, hogy ne zaklatásnak vegyék, ha megállítják őket a kapuban, és kérdéseket tesznek fel nekik.