Az MK után irány Madrid
 Az első kupagyőzelmet, 2000-ben, a Szentes szerezte

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-17 | Szélpál László

A női vízilabda Magyar Kupa négyes döntőjét szombaton rendezik Kazincbarcikán. Délelőtt az elődöntőkre, délután pedig a helyosztókra kerül sor. A Dunaújvárosi Főiskola, a Domino-Polo és a BVSC társaságában a mezőny tagja a Hungerit-Szentesi VK is.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A Magyar Kupa kazincbarcikai fináléja előtt a szentesi drukkerek előszeretettel emlékeznek az öt évvel ezelőtti MK-ra. Akkoriban még más lebonyolítási formát alkalmazott a szövetség, 2000-ben a döntőbe jutott két csapat oda-visszavágón határozott a kupa sorsáról. Abban az esztendőben történetesen ez a Hungerit-Carnex Szentesi VK és a Dunaújváros volt. Az első meccsen a ligeti uszodában dr. Tóth Gyula és Pengő László tanítványai 9–6-ra nyertek, és mivel a visszavágón 8–8-as döntetlent értek el, ők lettek az első alkalommal kiírt Magyar Kupa győztesei!

Azóta ugyan több érmet is szereztek a Kurca-partiak, de aranyra már „nem futotta". Ami az esélyeket illeti, most sem ők a legnagyobb favoritok.

– Reálisan nézve, Barcikán nem a mi nevünket vésik majd a trófeára – jegyezte meg a Hungerit csapatkapitánya, Szremkó Krisztina. – Bár megjegyzem, szerintem most nincs akkora különbség köztünk és a Dunaújváros között, mint volt ősszel. Persze, még ki kell harcolnunk a fináléba jutást, egyáltalán nem ígérkezik könnyű feladatnak a Domino legyőzése; Györe Anették a két legutóbbi meccsen is jobbnak bizonyultak. Az a cél, hogy visszavágjunk, ha pedig ez sikerül, jöhetnek Primászék.

A Magyar Kupa után március elején is komoly feladat vár több szentesire. A válogatott Madridban igyekszik majd kivívni a világbajnoki kvalifikációt. A hírek alapján a csapatban ott lesz Szremkó is.

– Úgy volt, hogy az athéni olimpia után elbúcsúzom a nemzeti csapattól, de aztán meggondoltam magam – árulta el a center. – Döntésembe az is belejátszott, hogy Faragó Tamás kapitány marasztalt. Úgy voltam vele, ha a Szentesben egyébként is folytatom, akkor a válogatottban is számíthatnak rám.