Szentesi előfizetőnk boldogan tért haza a Szegedről
 Hasznosságokkal tele a bevásárlókosár

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-17 | Blahó Gabriella

A Délmagyarország és a Délvilág nyugdíjas előfizetői között minden héten egy harmincezer forintos vásárlási utalványt sorsolunk ki. Ezúttal a szentesi Héjja Péternek kedvezett a szerencse, aki tegnap villanyborotvát és élelmiszert vásárolt egy szegedi áruházban.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Héjja Péter és veje a villanyborotva mellett döntött. Fotó: Karnok Csaba
Negyedszázada előfizetője a Délvilágnak a szentesi Héjja Péter, aki először nem akarta elhinni, hogy hűsége jutalmaként harmincezer forintot költhet el a szegedi Metro Áruházban. A nyugdíjas férfi azt mondta, még soha életében semmit nem nyert, mindenért keményen megdolgozott, ezért volt számára igazi meglepetés lapunk ajándéka. Péter bácsi nyolc esztendeje egyedül él, miután feleségét elveszítette. Két lánya született, négy unoka nagyapjának mondhatja magát – egyik veje kísérte őt el az útra. Vida-Szűcs János tűzoltó a szentesi laktanyában, mindketten rendszeres olvasói a Délvilágnak. A boldog nyertes a napi hírek iránt érdeklődik legjobban, s mivel több mint harminc esztendeig a vasútnál dolgozott, a MÁV-ról szóló írások kötik le leginkább. Veje is az aktuális információkat keresi a lapban.

A két férfiember olyan módon válogatott a bevásárlóközpontban, hogy a teli kosár tartalma egy háztartására gondosan ügyelő asszony becsületére is vált volna. Mint kiderült, az édesapát és a férjet iránymutatóval bocsátották útra a család hölgytagjai, akik már nyugodt lélekkel bízzák a bevásárlást rájuk, hiszen nagy gyakorlatra tettek ebben szert.

Péter bácsi előbb a villanyborotvák között válogatott, meg is vett egy készüléket. A kosárba került még egy halom édesség, mosószer, öblítő, hús, csemegeuborka, csokoládé, kávé, fából mívesen elkészített virágtartó, ágynemű – csupa hasznos holmi. A lapunk által ajándékozott harmincezer forintos vásárlási utalvány mellett még tízezer forintot elköltöttek. Péter bácsit és vejét a bevásárlás után lapunk hazaszállította Szentesre – nyugdíjas előfizetőnk boldogan vitte haza a hűsége jutalmául szerencsésen elnyert Telekosár tartalmát.

Akciónk még négy hétig tart, a következő nyertes nevét ma sorsoljuk ki.