Megújult legénységi épület
 260 milliós beruházás a szentesi laktanyában

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-16 | Blahó Gabriella

Kétszázhatvanmillió forintért újult meg a szentesi műszaki dandár szállása, az épületet tegnap adta át a minisztérium képviselője. A laktanyán belül ez a második jelentős beruházás, mely a katonák komfortérzetét javítja.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Birtokba vették a katonák az új épületet. Fotó: Vidovics Ferenc
Rohammunkában, mindössze négy hónap alatt újították fel a szentesi laktanyában a nyolcas számú legénységi épületet, melyre Kovács István dandártábornok szavai szerint alig lehet ráismerni. Az épületben a szerződéses legénység fog lakni, szolgálatteljesítést követően kivételesen komfortos környezetben pihenhetnek a katonák. 260 millió forintot költött a minisztérium a többszintes ingatlan teljes rekonstrukciójára: új elrendezésben alakítottak ki helyiségeket, új külső burkolatot és hőszigetelést kapott a nyolcas, emellett kicserélték az ajtókat, ablakokat, megújult a víz- és szennyvízrendszer, valamint az elektromos hálózat. A legénység két-három ágyas szobákban nézhet egy-egy tévét, külön dohányzó, mosókonyha, teakonyha, öltöző, hűtőszekrény, új bútorok állnak a katonák rendelkezésére.

A Honvédelmi Minisztérium humánpolitikai helyettes államtitkára adta át tegnap az épületet a szerződéseseknek, akik közül 153 katona fér el az újjáépített szálláson. Komor Levente tegnap arra emlékeztetett, hogy a haderőreform leglátványosabb eredményei talán éppen ebben a laktanyában jelentek meg, a körletek most már magas színvonalúak – két esztendeje adtak át egy másik legénységi épületet, melyet a katonák a jelek szerint igyekeztek megóvni.

A helyettes államtitkár arról is beszélt, sajnálják, hogy az állami költségvetésben meghatározott számok szerint az ország versenyképessége előbbre való a haderőfejlesztésnél, de bízik abban, hogy a jövőben folytatódhatnak a laktanya-rekonstrukciók. Ennek részeként Szentesen a búvárkiképző bázist is felújítják.