Holtan találtak egy szentesi asszonyt
 Egyelőre nem tudni, gyilkosság áldozata lett-e az idős nő

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-16 |

Gyanús halálesethez riasztották a szentesi rendőröket tegnap dél körül: egy idős asszonyt holtan találtak házában. Egyelőre nem tudni, gyilkosság áldozata lett-e a néni.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Fotó: Vidovics Ferenc
A hetvennyolc esztendős szentesi F. Ilonka néniről a Nagygörgős utcában úgy tudják, hogy a vele egy házban élő egyetlen fia gyakran bántalmazta. Azt mesélték lapunknak, a nő többször bekerült a kórház sürgősségi osztályára. Tegnap pedig holtan találták házában.

Több mint tíz éve lakott együtt anya és fia, miután a férfi elvált a feleségétől. Hogy mi folyt a házban, pontosan nem tudja a szemben lakó Borika néni sem, de abban biztos, hogy Ilonka néni valamilyen betegségben szenvedett. Nem maradt meg semmi áron a szociális otthonban, mindig hazament. Sokan törődtek volna vele, de ez nem volt könnyű – tette hozzá az ismerős. Amikor otthon tartózkodott és elhagyta a házat, fel-alá járkált az utcában kezében hatalmas szatyrokkal, és menet közben gyakran mondogatta: ki vagyok verve otthonról. A megszólalók állítják, hogy a verekedések zaja sokszor kihallatszott, az asszony hetek óta nem tette ki a lábát a házból.

A szomszédok egyike, H. János azt mesélte, tegnap a kutyasétáltatásból ment haza, amikor találkozott az elhunyt fiával az utcán. A férfi azt mondta neki, már nem tudta odaadni anyjának a reggeli kávét. A szomszéd előadása szerint azt állította, hogy háromszor hívta ki a mentőket, de azok nem jöttek, ezért maga ment el a mentőállomásra – de akkor már nem orvosra volt szükség.

A bűnügyi helyszínelők tegnap este öt óra körül hagyták el a Nagygörgős utcai házat. Vad Róbert a rendőrség szóvivője tegnap késő este azt mondta lapunknak, hogy nem csupán a bűncselekmény tipusában, de abban sem biztosak, hogy bűncselekmény történt-e egyáltalán.