Még keresik Deákné gázolóját

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-15 | Bálint Gyula György

A mentősök a szakma szabályai szerint jártak el, amikor a közeli szakrendelőbe vitték február 8-án a balesetet szenvedett Deák Sándornét. Az intézményben pedig szabályosan átvették a beteget. Az idős asszony a nap folyamán rosszul lett, s délután a szentesi kórházban belehalt sérülésébe. A rendőrség továbbra is keresi azt az autóst, aki elütötte.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Amikor február 8-án, kedden a reggeli órákban egy személyautó elgázolta a nyolcvanéves csongrádi asszonyt, a kiérkező mentők a baleset színhelyének közvetlen közelében lévő Dr. Szarka Ödön szakrendelőbe vitték be Deák Sándornét – mint azt lapunk pénteki és szombati számában írtuk. Már akkor fölvetődött a kérdés: miért nem egyenesen a szentesi kórházba szállították a sérültet? Lehet, ha időben odakerült volna, sokkal nagyobb esélye lett volna az életben maradáshoz.
Ezt a kérdést tettük föl a mentőszervezet megyei vezetőjének is.

Dr. Simon Mariann főorvos tájékozódott a történtekről, s lapunknak tegnap elmondta: a csongrádi mentők a szakma szabályai szerint jártak el, amikor a közeli szakrendelőbe vitték be a közúti balesetet szenvedett idős Deák Sándornét. Mivel a sebészorvos szabályosan átvette a beteget, a mentők nem követtek el semmiféle szabálytalanságot. Ezt követően, mint kiderült, nem kérte sem az intézmény orvosa, sem a háziorvos a mentők közreműködését a szentesi kórházba való szállításhoz. Oda ugyanis személygépkocsival vitte át hozzátartozója.

A Dr. Szarka Ödön szakrendelőben vizsgálatot indítottak a történtek kiderítésére. Az igazgató, dr. Sipos Tibor azt mondta, tárgyalt az elhunyt asszony unokájával, Kiss Istvánnal is, és miután minden részlet ismertté válik számára, tájékoztatást ad az esetről. Deák Sándorné halálát a fejsérülés által kiváltott vérzés okozta, a szentesi kórházban készült szakvélemény szerint. Az asszony szívbetegsége miatt olyan gyógyszert szedett, amely gátolja a véralvadást, s ez a hatás csak súlyosbította állapotát. Épp ellenőrzésre ment a szakrendelőbe, amikor a baleset érte.
A rendőrség továbbra is keresi az autóst, aki a szakrendelő előtt elütötte az idős nőt.