Négy között a Hungerit

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-14 | Szélpál László

A női vízilabda Magyar Kupa szentesi középdöntőjében nem borult a papírforma, azok a csapatok – a Dunaújváros és a Hungerit-Szentesi VK – jutottak az elődöntőbe, amelyeket előzetesen is odavártak.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Tulajdonképpen le sem kellett volna játszani a női Magyar Kupa szentesi középdöntőjét. Borítékolható volt ugyanis, hogy a toronymagas két esélyes, a címvédő Dunaújvárosi Főiskola, valamint a házigazda Hungerit-Szentesi VK szerzi meg az elődöntőbe jutást jelentő első két helyet. A „futottak még kategóriájába" tartozó ASI-Vasast és az OSC mindkét gárda – a szentesiek például a 32 góljukra mindössze egy találatot szedtek össze... – alaposan kioktatta a korszerű pólóból. Az izgalmas kérdés csak az volt, egymás ellen mire mennek?

Nos, ha csak a végeredményt nézzük (a Dunaújváros 11–5-re verte a Szentest), az magabiztos főiskolás sikert sejtett. Pedig küzdelmes meccs volt, amelyen a házigazdák a szoros emberfogást, a vendégek pedig a zónavédekezést erőltették. A dunaújvárosiak behúzódtak Szremkó elé, így egyetlen megoldás maradt a gólszerzésre: az átlövés. Na ez az, amiben gyengék voltak a hungeritesek. Szereztek ugyan így három gólt, a próbálkozások számához képest mégsem lehetnek erre túlontúl büszkék.

– Az elején sokat bizonytalankodtunk, a Dunaújváros pedig könyörtelenül kihasználta hibáinkat – értékelt Kozák László, a Hungerit edzője. – A másik két találkozón annak ellenére jól pólóztunk, hogy ebben az évben még nem játszottunk edzőmeccset. Összességében hoztuk az elvárhatót, és a fiatalokkal is elégedett lehetek. Az elődöntőben nehéz mérkőzésen győzelemre számítok az erős Domino ellen, aztán a fináléban jöhetnek megint Primászék.

Eredmények: Dunaújvárosi Főiskola–OSC 17–3 (5–1, 5–0, 3–2, 4–0), gólszerzők: Bujka 7, Szűcs 2, Brávik 2, Bódi 2, Zsámbok, Varga, Erdős, Poszkoli, ill. Pataky 2, Tiba. Hungerit-Szentesi VK–ASI-Vasas 18–0 (5–0, 8–0, 4–0, 1–0), g.: Kisteleki D. 4, Hegedűs 4, Molnár A. 3, Szabó X. 2, Szremkó 2, Tóth I A. 2, Dalmády Sz. OSC–ASI-Vasas 11–12 (2–4, 3–2, 3–3, 3–3), g.: Tiba 6, Konrád 2, Dósa, Polereczky, Kőhalmi, ill. Farkas 3, Butuza 2, Menczinger K. 2, Demeter 2, Moravetz 2, Wolf. Dunaújváros–Hungerit-Szentesi VK 11–5 (2–1, 3–1, 2–2, 4–1), g.: Benkő N. 3, Brávik 3, Bujka 2, Zantleitner 2, Primász, ill. Kisteleki D. 3, Sipos, Tóth I A. Hungerit-Szentesi VK–OSC 14–1 (3–0, 5–0, 4–0, 2–1), g.: Kisteleki D. 4, Molnár A. 3, Huszka 2, Dalmády Sz. 2, Szremkó, Hegedűs, Pengő, ill. Kőhalmi. ASI-Vasas–Dunaújváros 4–16 (2–3, 1–3, 0–6, 1–4), g.: Wolf 2, Menczinger K., Farkas, ill. Bujka 6, Benkő T. 3, Varga 2, Poszkoli, Benkő N., Primász, Bódi, Zsámbok.

A középdöntő C csoportjának végeredménye: 1. Dunaújvárosi Főiskola 6, 2. Hungerit-Szentesi VK 4, 3. ASI-Vasas 2, 4. OSC 0 ponttal. A D csoportból a Domino-BHSE-Polo SC és a BVSC jutott a február 19-én Kazincbarcikán rendezendő négyes döntőbe. Az elődöntő párosítása: Domino-Polo–Hungerit-Szentesi VK, Dunaújvárosi Főiskola–BVSC. A győztesek az 1., a vesztesek a 3. helyért csatáznak majd.