Tönkrement a fűtés a gyógyfürdőben
 A meghibásodás miatt csökkentették a belépők árát Szentesen

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-14 | Blahó Gabriella

Tönkrement a szentesi gyógyfürdő sátras medencéjének fűtési rendszere. A kialakult sűrű ködben minimálisra csökkent a látótávolság. A fürdőlátogatók most nem használhatják ezt a medencét, ezért a kórház mérsékelte a belépők árát.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A szentesi gyógyfürdőben most csak a kupola alatti medencét lehet használni. Fotó: Tésik Attila
Mindössze tíz centiméter a látótávolság a szentesi gyógyfürdő sátor alatti medencéje felett. A sűrű ködben tartózkodni életveszélyes, ezért a fürdőt üzemeltető kórház vezetése úgy döntött, elzárja a vendégek elől a sátras medencét – tudtuk meg Farkas Józseftől, az intézmény gazdasági igazgatójától.

Az elmúlt héten mért rendkívüli hideg miatt szétfagyott az említett medence fűtési rendszere, a sátor alatt nem működnek az úgynevezett légbefúvók, a termálvíz gőze pedig kicsapódott a sátor alatti térben. Ezen a helyen alig tíz centiméterre lehet ellátni, ilyen körülmények között pedig nem tudnak tájékozódni a vendégek, bármikor előfordulhat baleset.

Körülbelül két hétig tart a rendszer javítása, amely legalább egymillió forintba kerül – mondta Farkas József. A gazdasági igazgató a szolgáltatások számának csökkenése miatt úgy döntött, csökkentik a belépők árát is. A bejáratnál megváltott jegyek most néhány száz forinttal kevesebbe kerülnek valamennyi kategóriában.