A fejsérülés okozta Deákné halálát
 A csongrádi rendelő igazgatója tovább vizsgálódik

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-12 | Bálint Gyula György

Most már biztos: a fejsérülés miatt elindult vérzés okozta a halálát annak a néninek, akit kedden reggel elütött egy autó a csongrádi rendelőintézet előtt. A sérültet az intézményben megvizsgálták, majd hazaküldték. Délután a szentesi kórházban már nem tudták megmenteni az életét. A rendelőintézet vezetője pontosította tegnapi nyilatkozatát, a rendőrség pedig keresi az autóst.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
Miután újból tájékozódott az ügyről, korrigálta előző nyilatkozatát a csongrádi Dr. Szarka Ödön szakrendelő igazgatója. Dr. Sipos Tibor azt mondta, a sérült Deák Sándornét és hozzátartozóját, Kiss Istvánt az intézmény orvosa „szóbeli tanáccsal elbocsátotta az intézményből."

Vagyis, a beteg valóban megvárta a vizsgálatok befejezését, s nem úgy történt, ahogyan azt tegnapi számunkban állította – addigi információi alapján – az igazgató, hogy az unoka idő előtt elvitte volna a nénit. Az igazgató a továbbiakban egyebekről nem kíván nyilatkozni, a családdal úgy egyezett meg, hogy a vizsgálat lezárása után ismerteti, mi miért történt.

A fejsérülés által kiváltott vérzés okozta a nyolcvanesztendős Deák Sándorné halálát – tudtuk meg dr. Borzi Mártától, a szentesi kórház igazgatójától. Az intézmény vezetője azt mondta, az esetről orvosi szakvélemény készült, eszerint a vérzést a fejsérülés indította el az agyhártya alatt. Ezért fájhatott egyre jobban a néni feje.

A kórházigazgató ugyanakkor arról is beszámolt, hogy Deák Sándorné a szívbetegsége miatt olyan gyógyszert szedett, amely gátolja a vér alvadását, s ez a hatás csak súlyosbította a helyzetet. Ilyen gyógyszert nagyon sok szívbeteg szed, általában infarktus után írják föl. Az előre megtervezett műtétek előtt három nappal a szedését abba kell hagyni.

A néni épp a szívbetegsége miatt ment ellenőrzésre a rendelőbe, amikor a baleset érte. Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense arról számolt be, hogy kollégái tovább keresik az autóst, aki a baleset után elhagyta a helyszínt.