Jég alatt gyakoroltak a szentesi búvárok
 Tíz percet töltöttek a holtág mélyén

Ajánlja a cikket?  A hét legnépszerűbb cikkei a látogatók szavazatai alapján
       | 2005-02-12 | Bíró Dániel

A jég alá merülést gyakorolták a napokban a szentesi műszaki dandár búvárai. A katonáknak tíz percet kellett eltölteniük a csongrádi Holt-Tisza mélyén.
Nyomtatható változat
Cikk küldése e-mailben
A heti legnépszerűbb 10 cikk
A merülés leginkább pszichikai igénybevételt jelentett a katonáknak Fotó: Bíró Dániel
Nagyné László Anikó tizedes először búvárkodott ilyen körülmények között, de a kezdeti szorongás ellenére jól érezte magát a nulla fokos vízben.

Három léket vágtak a szentesi 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár katonái a csongrádi Holt-Tisza jegén, mivel többéves kihagyás után ismét lehetőség nyílt rá, hogy speciális körülmények között tartsák meg az alakulat merülésvezetői és szinten tartó tanfolyamának éppen esedékes gyakorlatát.

Polonyi Tibor alezredestől megtudtuk, azért itt került sor a merülésre, mert a dandár búvárbázisánál karbantartási munka folyik.

A nulla fokos vízben megmártózó tizenöt búvár között akadt egy édesanya is. Nagyné László Anikó tizedest élete első jég alá merülésére fia is elkísérte. A csobbanás előtt a fiatalasszony lapunknak elárulta, érez némi szorongást, de, mint azt társai hozzátették, ilyenkor ez termeszétes.
– Nem olyan hideg a víz, mint gondoltam – mondta felbukkanását követően a tizedes. – A rossz látási viszonyok miatt nem tudtam körbenézni, de azért jó volt alulról látni a jeget.